METİP-1 projesini hayata geçirin | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METİP-1 projesini hayata geçirin


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak, mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarının eğitim haklarından mahrum kaldıklarını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konuyla ilgili olarak girişimlerde bulunması gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın geçmişte yayınladığı, mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarının yaşam boyu eğitim hakkını da kapsayan genelgeleri hatırlatan Ekmen, METİP-1 projesinin de bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti:

“Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yürütülen METİP-1 projesi hayata geçirilmeli. Ana sorumlu Çalışma Bakanlığı. İnanılmaz, dört başı mamur ve mükemmel bir genelge var ancak uygulanmıyor. Dün Tarım Bakanımıza da söyledim, lütfen METİP-1 projesini Milli Eğitim Bakanlığı projeksiyon altına alsın, bu projenin gereği olan çocuklar ve yetişkinlerin eğitimi. O kadar güzel bir genelge var ki yetişkinlerin dahi bu dönemde hayat boyu eğitim tarafından nasıl ilave bir eğitime alınabileceği düzenlenmiştir. Lütfen, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları bu konuda bir katkıda bulunmalı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA