Tarsus’un arsa satışı Büyükşehir’i gerdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un arsa satışı Büyükşehir’i gerdi


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde 12 ilçenin 2024 yılı mali yıl bütçesi ve performans programları oy birliğiyle kabul edilirken Tarsus Belediyesi’nin ki AKP ve MHP’li bazı meclis üyelerinin ‘arsa satışı’ tepkisiyle çekimser oy kullanması sonucu oy çokluğuyla kabil edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdal Karan başkanlığında toplandı.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis toplantısında; komisyonlara havale edilen 40 ve birimlerden gelen 13 olmak üzere toplam 53 madde görüşüldü.

 

12 İLÇE OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ, TARSUS’TA TARTIŞMA ÇIKTI

Meclis toplantısında komisyonlardan gelen, ilçe belediyelerinin 2024 Yılı Performans Programları ile 2024 Mali Yılı Bütçeleri kabul edildi.

Mersin’in 13 ilçesinden 12’sinin mali bütçe ve performans programları oy birliğiyle kabul edilirken Tarsus’un bütçe ve mali yıl programlarında tartışma yaşardı. AKP’li Meclis üyeleri Zafer Şahin Özturan ile İsmail Yerlikaya’nın mali bütçeye ve performans programına şerh düşmesi sonrası tartışmaya MHP’li meclis üyeler ide dahil oldu.

 

AKP’Lİ ŞAHİN’DEN ARSA SATIŞI TEPKİSİ

Tarsus’un bütçesi komisyonda oy çokluğuyla kabul edilirken çekimser oy kullanarak karara şerh düşen Zafer Şahin Özturan, “Tarsus Belediyesince 3 milyar küsür liralık bir bütçe oluşturulmuş. Bu bütçenin aslında hemen hemen yüzde 35- 40 civarında finansmanı arsa satışı ile denklenmiş. Ben de komisyon üyesi olarak belediyeni bu kadar ciddi arsa satışlarının olduğu bir bütçeye çekimser kaldım. Çekimser olmamın sebebi bu. O yüzden benim kullanacağım oy çekimser” dedi.

 

MHP’Lİ MAHMUT TAT’TAN RED ÇIKIŞI

Daha sonra söz alan MHP’li Mahmut Tat da, arsa satışı ile ilgili eleştirilerde bulunarak, “Tarsus Belediyesi yönetimi önümüzdeki süreçle ilgili söz konusu rakamın elde edilebilmesi için belediyenin sahip olduğu arsalara sosyal konut adı altında yapılaşma ile ilgili kat irtifalarını oluşturup oradan elde ettikleri rakamı bütçeye koydular.

Bu konular komisyonda konuşulurken ben arsalara sosyal konut adı altında yapılan yapıların sosyal konut olmadığını, kesinlikle halka yararlı olabilecek bir yapı olmadığını özellikle arkadaşlarımıza söyledik. Dünyada hiçbir belediye 40 metrekare büyüklüğünde 1 artı 1 konutlara sosyal konut diyemez. CHP belediyesinin 1 artı 1 sosyal konut diye kat irtifakı oluşturarak komisyona planları getirmesi oradan da oy çokluğuyla geçmesi kesinlikle kabul edebileceğimiz bir şey değildir. İşim gereği şehir dışındaydım bütçenin kabul edildiği mecliste yoktum, şimdi burada red veriyorum” dedi.

 

TARSUS’UN PERFORMANSI VE BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Müzakerelerin ardından Tarsus Belediyesi’nin 2023- 2023 yılı mali yıl bütçesi ve performans programı bazı MHP ve AKP’lilerin çekimser kalması ve red vermesi sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA