Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Eser Sergisi açılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Eser Sergisi açılıyor


 

Haber Merkezi

 

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şubesi, Mezitli Kültür Merkezi’nde, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Eser’ isimli, resim-heykel-seramik eserlerden oluşan karma sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İçel Sanat Kulübü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşecek organizasyonda Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile söyleşi sonrası sergi açılışı ve kokteyl gerçekleşecek. Eser satışlarından elde edilen gelir eğitime destek olunacak.

Sanat danışmanlığını dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil ve Veli Mert’in yaptığı serginin proje danışmanlığını Nezihe Budur, sergi dizayn danışmanlığını ise Aynur Sakuçoğlu üstleniyor.

Küratörlüğünü Yüksek Mimar Yasemin Bilir Altınok’un yaptığı sergiye katılan, uluslararası ödüllere sahip, 23 kadın sanatçı; Aliye Altunbilek, Aynur Sakuçoğlu, Ayşe Merve Yetgin, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Betül Kurt, Dönay Öniş, Elif Kalpak, Ferhan Şaşmaz, Gaye Yeşilsoy, Gülcan Şenyuvalı, Hatice Karadağ, Mizgin Arpa, Necla Has, Özlem Güler, Rozalin Helin Göksun, Seda Şahbaz, Serap Tokaslan, Sevgi Sarıyıldız, Sezen Karabulut, Tuğba Er Bahar, Tuğba Küçükbahar, Ülkü Tunga ve Zeynep Güray Can, resim heykel ve seramik sanatından oluşan eserlerini Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunacaklar.

Öte yandan 1923’ten 2023’e 23 Kadın Sanatçı’nın 24’üncüsünde Ressam Şeyma Oktuğ ve Seramik Sanatçısı Ferhan Şaşmaz eserlerinin tamamını konseye bağışladı.

Sergi 20 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA