Tarım Kredi’de indirim sonrası zam meclise taşındı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarım Kredi’de indirim sonrası zam meclise taşındı!


 

Hükümetin Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıklayıp ardından zam yapmasını İYİ Partili Burhanettin Kocamaz TBMM’ye taşıdı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

TBMM’de genelde ülke ve özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümetin Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde yüzde 50 indirim yapacağını söyleyip ardından yapılan zamla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

 

MARKETE GİDEN VATANDAŞ İNDİRİM GÖREMEDİ

Önergesini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle veren Kocamaz, “Vatandaşlar, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ürünlere indirim beklerken yüzde 24'e varan oranda fiyat artışları ile karşılaşmıştır. Ekim ayında bazı gıda ve temizlik ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim yapılacağı açıklanmış, ancak vatandaşlar marketlere gittiklerinde bu indirimi görememiştir.


GERÇEK ZAM ORANI YÜZDE 24 OLDU

Bu bilgiler ışığında; İndirim sözü verildiği ve günler öncesinden vatandaşlara ilan edildiği halde niçin Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yüzde 50'ye varan oranda indirim yapılmamıştır? Markette indirim beklerken hangi gerekçelerle ürünlere yüzde 24 oranında zam yapılmıştır?

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, kar etmek amacı ile mi, yoksa işçi, memur, emekli, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlarımıza diğer marketlere göre daha ucuz fiyatlarla ürün sağlamak amacı ile mi kurulmuştur? Tarım Kredi Kooperatifi marketleri hangi amaçla kurulmuştur?

Vatandaşlara verilen sözleri yerine getirmek amacıyla yapılan zamları geri alarak, indirime gitmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA