Mezitli’nin Seçer’e karşı ön seçim hamlesi güçleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’nin Seçer’e karşı ön seçim hamlesi güçleniyor


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Kadın aday” çıkışı ile adaylığını engellemeye çalıştığı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın desteğiyle seçilen Mezitli ilçe teşkilatı ‘ön seçim’ için bastırıyor!

HEDİYE EROĞLU
 

CHP Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘istenmeyen adam’ ilan ettiği Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile arasındaki gerilim sürüyor.

Seçer’in ekim ayı başında seçmen iradesi ve parti için demokrasiyi hiçe sayarak “Mersin’de özellikle net kazanacağımız ilçelerden birinde bir kadın belediye başkan adayımızın olmasını istiyorum. Biz bunları üst kurulda konuştuğumuz için söylüyorum. Burada Yenişehir ve Mezitli adayın CHP’li olması yetiyor” açıklaması sonrası gerilim giderek tırmanıyor.

 

İLÇE TEŞKİLATI TARHAN’DA

Parti kurultay sürecinde delege seçimlerinden ilçe yönetimi belirlenmesine sık sık karşı karşıya gelen Seçer ve Tarha arasında büyük çekişme yaşandı.

Değişim yanlısı Tarhan’ın desteklediği CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, yenilikçi ve muhalif hareketin kent merkezinde seçilebilen tek ilçe parti başkanı olurken, Seçer ve ekibi Mezitli’de etkin bir performans gösteremedi.

 

TARHAN’DAN ÖN SEÇİM HAREKETİNE DESTEK

Değişim hareketinin CHP’de genel başkanlık yarışını kazanması ile Seçer ile Tarhan arasındaki kavga yeni bir boyut kazandı. Kılıçdaroğlu yanlısı Seçer’e karşı eli güçlenen Tarhan, ‘kadın aday’ çıkışına karşılık tabanın ön seçim talebinin güçlenmesi için çalıştı.

Mezitli İlçe Başkanlığı bu doğrultuda Ekim ayında ‘Ön Seçim’ talebiyle imza kampanyası başlattı.

 

MEZİTLİ BASTIRIYOR

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni düzenlenerek, binlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüşen etkinlikte ‘Söz sizin, karar sizin, memleket hepimizin’ sloganıyla başlatılan ‘ön seçim’ çağrısına binlerce demokrasi sevdalısı imza atarak, destek verdi. 

Genel başkanlık yarışı sonrası CHP Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, ön seçim talebini gündemde tutmak için büyük çaba sarf ederek sosyal medyadan partililere bir çağrı daha yaptı. Sosyal medyadan partililere seslenen Yılmaz, ön seçim ile aday belirleme talepleri için imza kampanyasına destek verilmesini istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA