Mersin en borçlu 13’üncü şehir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin en borçlu 13’üncü şehir!


 

Türkiye’nin en borçlu illeri belli oldu. Mersin ise 117 milyon 814 in 414 lira ile 13’üncü en borçlu şehir oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, Türkiye'nin en borçlu illeri belli oldu. BDDK’nın 3 aylık periyotlar dahilinde açıkladığı verilerde illerde yaşayan kişilerin bankalara olan kredi borçlarına ilişkin bilgiler kamuoyuna sunuldu.

Ülkenin en büyük nüfusa sahip şehri olan İstanbul 3,7 trilyon lira ile en borçlu iller listesinde birinci sırada yer alıyor. İstanbul'u 1,4 trilyon lira kredi borcuyla Ankara takip ediyor. Üçüncü sırayı ise 521 milyar lirayla İzmir aldı. Mersin ise 117 milyon 814 in 414 lira ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Konya’nın ardından 13’üncü en borçlu şehir oldu.

 

BORÇLANMA YÜKSELİYOR

Ülkemizde artan maliyetler nedeniyle nakde olan ihtiyaç artıyor. Nakit ihtiyacı artarken bunu karşılayamayan vatandaşlar da bankaların kredileri ya da kredi kartlarına yöneliyor. Bankalardan kredi kullanarak borçlananlar vadeli ödeme seçeneklerini kullanarak borcunu ileri tarihlere ertelerken bir yandan da kredi kartı kullanımı giderek artıyor. Yüksek miktarlardaki kredileri uzun vadelere bölerek daha düşük taksitlerle ödeme imkanı bulan vatandaşlar ise bankaların kredi yöntemine başvuruyor. Bankalardan kredi çekerek nakit ihtiyacı giderilirken BDDK da bu verileri inceleme altına alıyor.

Tüketici kredilerinde faizler yüzde 3 ile 4 aralığında değişirken 1 milyon liralık 120 ay vadeli konut kredilerinde faizler ortalama olarak yüzde 3,39 oranında yansıtılıyor. 300 bin lira 48 ay vadeli taşıt kredilerinde faiz ortalama olarak yüzde 3,5 seviyelerinde ve aylık ödemesi de 15 bin 500 lira civarında seyrediyor. Enflasyonun yüksek olduğu böylesine dönemlerde vatandaşın yanı sıra şirketler de bankalardan kredi çekmeyi tercih ediyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA