Chery, yatırım için Mersin’i radarına aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Chery, yatırım için Mersin’i radarına aldı


 

Çinli otomotiv devi Chery, yatırım için Türkiye’yi radarına aldı. Mersin’i gözüne kestiren şirket yetkilileri, uygun yer arayışına girdi. Chery’nin satışlarının yüzde 15’ini Türkiye’de üretmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

 

Tesla'nın Türkiye'de fabrika kurmayı planladığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, bir başka otomotiv devi Çinli Chery'nin de bu yönde çalışmaları olduğu ve yatırım süreçlerinde sona geldiği öğrenildi. Sabah Gazetesine konuşan kaynaklar, firma yetkililerinin Türkiye'de arsa ve teşvikleri araştırdığını Mersin ve Manisa şehirlerinin ön planda olduğunu açıkladı. Mersin'de ise resmi temaslar başladı. Chery'nin son dönemde Türkiye'deki rekor satışlarının da yatırımın öne çekilmesinde hızlandırdığı ifade edildi.

 

İLK SİNYAL GELDİ

Chery Group, Eylül 2023'te, yıllık yüzde 30.7 artışla 190 bin 80 araç satarak ilk kez aylık satışlarında 190 bin adedi geride bıraktı ve bir rekor daha kırmış oldu. Kısa süre önce Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue da yatırım için Türkiye'yi radarına aldıklarını açıklayarak, "Türkiye için büyük planlarımız var. Üretimi burada yapıp Avrupa'ya satmayı düşünüyoruz. Biz 'Çin'de Çin için' sloganını kullanırız. Belki bir gün 'Türkiye'de Türkiye ve Avrupa için' diyebiliriz. Şimdilik bu yatırımın hacmini açıklayamıyoruz ama burada üretilecek modeller satışların yüzde 15'ini kapsayabilir" ifadesini kullanmıştı.

 

BAKANLIK DOĞRULADI

Konuyla ilgili gelişmeleri Ticaret Bakanlığı yetkilileri de doğruladı. Yatırım için firmanın bakanlık ile irtibat halinde olduğunu belirten yetkililer, fabrika yatırımına ek olarak Ar-Ge merkezinin bir bölümünün de Türkiye'ye taşınmasının planladığı ifade edildi.

 

“MERSİN'DE İLK ARACI GÖREBİLİRİZ”

Geçen ay aralarında Çinli firmanın da bulunduğu üst düzey bir heyetin Mersin'de incelemeler yaptığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan şu açıklama yapıldı: "Çinli heyete hizmet binasında brifing verdik, OSB'nin mevcut durumu ve 2. genişleme bölgesi hakkında bilgi aktardık. Tekli, altyapısı hazır ve yatırım yapılabilecek yerleri de gösterdik. Çin'in en önemli devlet otomotiv firmasıyla yatırım için yol haritaları çizdik. Bazı sorunlar çözüme kavuştuğunda önümüzdeki yıllarda Mersin'de üretilen ilk aracı görmemiz mümkün olabilir.''


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA