Mersin Tekstilkent istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Tekstilkent istiyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Tekstil Üreticileri Derneği Başkanı Kemal Dede ve Yönetimi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Türkiye’de penye ve eşofman altı üretiminde Mersin’in ilk sıralarda yer aldığını kaydeden dernek üyeleri bebe giyim imalatında ise üçüncü sırada olduklarını aktardı. Bu başarının oluşacak sinerji ile daha üst sıralara taşınabilmesi, doğrudan ihracata başlanabilmesi adına Tekstilkent’e duyulan ihtiyacın dile getirildiği görüşmede altyapı yetersizlikleri nedeniyle Mersin’in sektördeki gücünü, potansiyelini hak ettiği şekilde kullanamadığı vurgulandı.

Kent ekonomisi adına önemli bir iş kolu olduğunu dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise sektörün birlikte hareket edip kümeleşerek maliyetleri azaltıp markalaşarak ihracata ağırlık vermesi gerekliliğine değindi. Birçok sektörün sektörel sanayi sitesi talebi bulunduğunu hatırlatan Çakır, bu talepler gerçekleştirilene kadar ilk etapta firmaların yalın üretimi araştırıp verimlilik artışına odaklanması tavsiyesinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA