Engelsiz öğrencilerden muhteşem gösteri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelsiz öğrencilerden muhteşem gösteri


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi ve Özel Eğitim Bölümü ve Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından “Trizomik Buluşmalar Vol. 2” adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.

Tamamı down sendromlu bireylerden oluşan Trizomik Oyuncular Topluluğu’nun sergilediği oyun, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa İnaldı Coral, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş, Engelsiz Yaşam Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhat Uçar, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Avşar Tuncay, Özel Eğitim Bölümü akademik personeli Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Uçar ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Canan Durgungöz, Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Aydın Bütünay, Eğitim Fakültesi öğrencileri, aileler ve farklı kurumlardan özel gereksinimli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik Deniz Ercan’ın program tanıtımı sunumu ile başladı.

Ardından down sendromlu oyuncularla gerçekleştirilen “Trizomik Sohbetler” bölümü, salondaki katılımcıların oyunculara sorularının cevaplanması ile gerçekleştirildi. Etkinlik down sendromlu oyuncuların “Dans performansı”, “Yıldızlar Geçidi” ve “Kraliçenin Yolu” gösterileri ile devam etti.

Etkinlik sonunda oyuncuları çalıştıran ve gösterinin yönetmeni olan Erdal Özkan özel eğitim ile ilgili bilgiler verdi. On kişilik down sendromlu oyuncu ekibi A. Deniz Özkan, Ayberk Aksay, Başak Adak, Ceren Su Yalçın, Damla Nur Erbaş, Derya Bağcı, Ezgi Yılmaz, Fatih Altürk, İ. Hakkı Açıkyol, Miraç Yıldırmaz’ın 10. Yıl Marşı ile bayraklarla sahneye çıkması ile etkinlik tamamlandı.

Etkinlik sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, bu yapılan çalışmanın ve eğitimin önemine vurgu yaparak, hem eğitimcilere hem özel gereksinimli öğrencilere başarılar diledi.

Etkinlik, oyunculara plaketlerin sunumu ve ardından fotoğraf çekimi ile sonlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA