100. yılda 100 kadın Cumhuriyet için buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

100. yılda 100 kadın Cumhuriyet için buluştu


 

Cumhuriyetin 100. Yılında, 100 gönüllü kadın, Mersin’in Silifke ilçesinde Anıt Meydanında bir araya geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları kapsamında, kutlama etkinliklerine günler öncesinden başlayan Cumhuriyet gönüllüsü kadınlar; 25 Ekim günü, Silifke Atatürk Anıt Meydanında, Ata'nın huzurunda, "Cumhuriyet Kadınlarında İlkler” temalı etkinlik için bir araya geldiler.

Etkinlikte, "Cumhuriyet Kadınlarında İlkler” teması kapsamında, Cumhuriyetin ilkleri içerisinde mesleki başarıları üzerinden öne çıkan Cumhuriyet kadınları, günümüze miras kalan mesleki başarı öyküleri üzerinden görsel ve sözlü anlatımlarla anıldılar. Anma içerisinde, Cumhuriyet’in ilkeleri içerisinde yer alan Cumhuriyet kadınlarının fotoğrafları ve mesleklerinin / kariyerlerinin yer aldığı görsel çalışmalar çiçekler eşliğinde Ata’nın huzuruna, Anıt meydanındaki Atatürk heykelinin önüne; günümüzde Silifke’de aynı mesleği yapmış / yapıyor olan kadınlar tarafından bırakıldılar.  

Etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünün günümüze uzanan anlamı üzerinden 100 gönüllü kadının katılımlarıyla Anıt Meydanı içerisinde ölümsüzlüğü vurgulayan, “sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen” sonsuzluk temalı bir görsel sunum da yapıldı. 

Etkinlikte, Anıt meydanından tarihi kale ve Göksu Nehri arasında uzanan tarihi köprü üzerine şarkılar, marşlar eşliğinde kadını erkeği tüm vatandaşlar bir de yürüyüş gerçekleştirdiler. Kalabalığın coşkusu, 100. yılını kutlayan Cumhuriyet’in tüm katılımcıları saran ilk günkü gibi enerjisi, Silifke’nin güzel doğası, güne adeta saygı duyarcasına sakinliğini sunan uygun - güzel hava koşulları ile birlikte ortaya adeta görsel bir şölen çıktı.

Etkinlikte, günün anlam ve önemine dair Av. Ayşe Doğan Bir konuşma yaptı. Av. Ayşe Doğan konuşmasında; “Bundan 100 sene önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kürsüden seslendi; Efendiler, Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz. Ve ardından seslendi; Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" Ve ardından ekledi; "Dünyada herşey kadının eseridir" "Ey kahraman Türk kadını. Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın" Ey güzel Ata'm, biz bugün burada her yașta, her meslekte, her konumda Silifke'nin kadınları olarak senin huzurunda toplanıp, senin kurup bizlere armağan ettiğin, emanet ettiğin Cumhuriyetin 100. Yılını kutluyoruz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözlerinizde ifade ettiğiniz gibi Sevgili Ata'm; Bizler, biz kadınlar, biz Silifke'nin kadınları; Senin açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta, hiç durmadan, tüm engelleri aşarak yürüyeceğimize, çağdaş, laik ve özgür bir Türkiye'nin vazgeçilmez bekçileri olacağımıza söz veriyoruz, Söz veriyoruz Ata'm, söz, kadın sözü, ana sözü. yaşasın Cumhuriyet” sözlerine yer verdi.

Cumhuriyetin 100. Yılında, 100 gönüllü kadının "Cumhuriyet Kadınlarında İlkler” teması kapsamında bir araya gelerek yapmayı planladıkları anlamlı etkinlik, Silifke’nin güzel doğası ve uygun - güzel hava koşullarının da etkisiyle, kadın - erkek sayıca fazla vatandaşın dahil olduğu, günün anlamına uygun marşların, şarkıların, sohbetlerin, söyleşilerin yapıldığı kapsamlı, kalabalık katılımlı bir etkinlik olarak başladı, sürdü ve sonladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA