Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel konser | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel konser


 

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi(MDOB), 27 Ekim 2023 Cuma Adana’da , 29 Ekim 2023 Pazar günü ise Mersin’de 100. Yıl konseri ile seyircisi ile buluşacak. Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20:00’da gerçekleşecek olan konser, Mersin Valiliği’nin  himayesinde tüm İl müdürlükleri ve  Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel konserde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin DOB Müdürlüğü ortaklaşa görkemli bir konser gerçekleştirecek.

Adana’da Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda2 bin kişiye,  Mersin’de ise  Cumhuriyet Alanı’nda 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflenen konserlerde, konser süresi 90 dakika olarak planlandı.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin DOB Müdürlüğü’nün birleşerek 90 kişilik orkestra ve 55 kişilik koro ile toplamda 145 sanatçının sahne alacağı konser, bölgenin sanatseverleri için hem sanatsal hem de günün anlam ve önemi açısından son derece görkemli bir kutlama olacak.

Cumhuriyetin 100. yıl Konserinde; Cumhurbaşkanlığınca onaylanmış  “100. Yıl Marşı”nın yanı sıra Muammer Sun’ un “Köçekçe” adlı eseri ile “Cumhuriyet Filmi” ve “Kurtuluş Filmi” müzikleri ve marşlar seslendirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA