Mersin, silvikültürde yüzde 100 başarılı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, silvikültürde yüzde 100 başarılı


 

Mersin’de Ormancılar Bozyazı’da gerçekleştirilen, “Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitim Seminerinde buluşan ormancılar, küresel ısınmanın ekosisteme olumsuz etkilerine dikkat çekerek, buna karşı silvikültür ve ağaçlandırma çalışmalarını masaya yatırdı. Toplantıda Mersin’in, silvikültürde yüzde 100 başarılı olduğu açıklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de 18-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Bozyazı’da “Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitim ve Arazi Çalışması” semineri başladı.

Eğitime, emekli Öğretim Üyesi, sedirin babası Prof. Dr. Melih Boydak, Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Ankara’dan gelen Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, Orhan Yazıcı, İsmail Cengiz Metin, İsmail Hakkı Barı ve Serdar Özkan Kıbrıs’tan gelen İşletme Şefi Çınla Karaali Aygün, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Hatay Silvikültür Şube Müdürü Mustafa hüner, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Başmühendisleri, İşletme müdürleri, Şube Mühendisleri ve İşletme Şefleri katıldı.

 

“ORMANCILIĞIN TEMELİNİ SİLVİKÜLTÜR VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI OLUŞTURUR”

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın açılış konuşmasında, “Son zamanlarda küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanan doğal felaketler ekosistemimizi bozmaktadır. Ormancılığın temelini oluşturan silvikültür ve ağaçlandırma çalışmaları, ormanların arttırılması, sürdürülebilirliği ve geliştirilmesinde büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmalar ekosistemi korumak adına yürütülen çalışmalardır. Ormanlarımızı korumak ve yaşatmak amacıyla sizlere sunulan eğitimlerin meslek hayatınızda çok fayda sağlayacağını ve kolaylıklar sunacağını bilmenizi isterim. Bizler de Orman Genel Müdürlüğümüzün görevleri doğrultusunda üzerimize düşeni her birimiz ayrı ayrı yaparak, bu teşkilatta bulunmamızın gereğini yerine getirme gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

 

KÜRESEL ISINMA İNSANLIĞI TEHDİT EDİYOR

Silvükültür Daire Başkanı Temür “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü geçmişten bu yana SilvilkültürelfFaaliyetler konusunda yüzde 100 ve üzerinde gerçekleşme göstermektedir. Tabi bu konuda Bölge Müdürümüzün de katkıları yadsınamaz. Bilindiği üzere küresel sıcaklık ve iklim değişikliği artık dünyamızın ve insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Bizler de ülkemizin ve ormanlarımızın geleceği adına, silvikültür planlarımızı, rehabilitasyon projelerimizi ve ağaçlandırma çalışmalarımızı mutlaka YARDOP prensipleri doğrultusunda tamamlayacağız ve uygulamalara geçeceğiz. 2024 yılında ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi amacıyla, Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzde İDOP (İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi) ile ilgili çalışmalara başlayacağız” dedi.

Daha sonra emekli Prof. Dr. Melih Boydak sunumları ile eğitime devam edildi. Sedir ve kızılçam hakkında bilgiler veren Boydak. Özellikle mesleğe yeni başlayan mühendislerin bu iki asli ağaç türü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA