“Mustafa Kemal Paşa çok yaşa!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mustafa Kemal Paşa çok yaşa!”


 

Haber Merkezi

 

Sanatçı İskender Kardaşlar, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında yeni bir eserle sahnede! Atatürk'ün sivil hayatını ele alan "Mustafa Kemal Paşa çok yaşa!" seyircilere etkileyici bir tiyatro deneyimi sunuyor.

Oyun, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Mersin Şubesi’nin katkılarıyla 19 Ekim Perşembe günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında İskender Kardaşlar tarafından kaleme alınan ve sahnelenen tek kişilik anlatı oyunu "Mustafa Kemal Paşa çok yaşa!", Atatürk'ün sivil hayatı hakkında etkileyici bir tiyatro deneyimi sunuyor.

 

ATATÜRK'ÜN ÖZEL ANLARI

Tek perdelik anlatı oyunu, Atatürk'ün sivil hayatını, nasıl güldüğü, nasıl konuştuğu gibi ayrıntıları, Selanik'ten çocukluk arkadaşı Nuri Conker ile aralarındaki geçen sohbetleri içeriyor. Modern bir meddah yorumuyla ele alınan ve 50 dakika süren oyun, yapılan canlandırmalarla izleyenleri kısa sürede etkisi altına alıyor.

İskender Kardaşlar tek perdelik anlatı oyunu hakkında şunları söylüyor;

“Oyunumuz, büyük önderimizin asker kimliğinin yanı sıra sivil hayatına ağırlık veriyor. İnsan, doğa ve hayvan sevgisi, şakaları, askerliğe bakışı, dostluk ve sevgi anlayışı... Bu oyun ile hayatı boyunca büyük mücadeleler vermiş Atatürk'ün de bir "insan" olduğunu anlatmak istedim. Oyunumuzda Atatürk'ün çevirdiği şiir, çok sevdiği türküler-şarkılar, kasap havası, sarı zeybek gibi pek çok detay yer alıyor.”

 

19 EKİM MERSİN’DE…

İlk olarak Eceabat Tiyatro Şenliği kapsamında Ağustos ayında sahnelenen "Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA!" oyunu 19 Ekim 2023, Perşembe günü ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Mersin Şubesinin katkılarıyla Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonundasahnelenecek.

 

İSKENDER KARDAŞLAR HAKKINDA

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk yaptıktan sonra reklam sektöründe çalışmaya başladı. Ankara’da reji asistanlığı ve yönetmenlik yaptı. İstanbul’da reklam yazarlığı / kreatif direktör olarak çeşitli ulusal ve uluslararası markaların kampanyalarını yönetti. Altı Kristal Elma ödülü bulunuyor.

2006 yılından beri Çanakkale / Eceabat’ta yaşayan İskender Kardaşlar, burada 10 yıl boyunca “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanında’ rehberlik/alan kılavuzluğu yapmıştır.

2019 yılında tiyatroya dönen İskender Kardaşlar ‘Dedemin Defteri’ adını verdiği tek kişilik oyun serisine; ‘Haki Giyen Adamlar’dan sonra 2023 yılında "Mustafa Kemal Paşa çok yaşa!" adlı oyunu ile devam etmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA