Anamur’dan çöp yığınları tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’dan çöp yığınları tepkisi


 

Mersin’in doğası ve tarihi ile en eski yerleşim yerlerinden biri olan ancak son dönemlerde sık sık çevre tahribatları ile gündeme gelen Anamur’da devasa boyutlara ulaşan çöp yığınlarına tepki yağdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de belediyelerin istenilen hizmeti vermemesinin en belirgin olduğu alan sokaklarda yığınlara dönüşen çevre kirliliği olmaya devam ediyor. Mersin’in doğası ve tarihi ile en eski yerleşim yerlerinden biri olan ancak son dönemlerde sık sık çevre tahribatları ile gündeme gelen Anamur’da devasa boyutlara ulaşan çöp yığınlarına tepki yağdı.

 

“ANAMUR, HİÇ BU KADAR BAKIMSIZ, KİRLİ VE SAHİPSİZ OLMAMIŞTI” Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ve Anamur Çevre Platformu sosyal medyadan ilçenin son durumunu gösterir fotoğraflar paylaşarak çöp yığınlarına tepki gösterdi. Platformca yapılan paylaşımda, “Anamur, hiç bu kadar bakımsız, kirli ve sahipsiz olmamıştı!

Bu çöp (utanç) yolu, ilçe merkezinden sahile giden ara yollardan birisi. Yol boyunca muz atıkları ile seralarda kullanılan kimyasal ilaç kutuları atılmış, moloz ve çöpler dökülmüş; öbek öbek yığınlar oluşmuş. Sanırsınız ki, şehrin çöp depolama alanı. Normalde bu yolu, halk yürüyüş yolu olarak kullanıyordu. Ancak çöp yoluna dönüşünce, kimse yürümez olmuş.

 

KASITLI MI YAPILIYOR?

Aşağıya yazılan yorumlarda, bazı kişilerin bu çöpleri buraya özellikle döküp, deniz suyu çıkan tarlaları yükseltmek için dolgu malzemesi olarak kullandığı bilgisi aktarıldı ama bu bilgi ne kadar doğru bilmiyoruz.

Yetkililer, toprakları, yer altı sularını zehirleyen, kirleten, büyük bir sorumsuzluk örneği olan bu kötü işi, toprakların ve suların daha çok kirlenmesine izin vermeden acilen durdurmalı. Yeni salgın hastalıklara, yeni kanser vakalarına ihtiyacı yok Anamur halkının” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA