Vahap Seçer’den Yenişehir’e bir çelme daha! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer’den Yenişehir’e bir çelme daha!


 

İkisi de CHP’li olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasındaki gerilim tırmanıyor. Son olarak Büyükşehir Tarsus Yarı Maratonu’nu, Yenişehir’in Avrupa Triatlon Kupası ile aynı güne denk getirerek partilisi belediyeye bir çelme daha attı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in partisi CHP’de teşkilatlarını dizaynının yanında belediye başkanları ile kavgası sürüyor.

Teşkilatlara yönelik müdahaleleri ile tepki çeken Seçer’in son zamanlarda sık sık karşıya geldiği partilisi Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın ardından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Abdullah Özyiğit ile arasındaki gerilim de tırmanıyor.

 

SEÇER’İN, ÖZYİĞİT VE TARHAN’A KARŞI HAMLELERİ SÜRÜYOR

Kongre sürecinde karşı karşıya geldiği Neşet Tarhan ve Abdullah Özyiğit’e karşı geçtiğimiz günlerde, Yenişehir ve Mezitli’de partinin kadın aday çıkaracağı yönünde skandal bir açıklama yapan Seçer, halkın iradesini yok sayan çıkışı ile büyük eleştiri almıştı.

Parti tabanında ön seçim talebi her geçen gün daha çok dillendirirken ve her iki belediye başkanı da aday adaylıkları ile ilgili henüz bir açıklama yapmamışken Seçer’in doğrudan iki ismi hedef almasına Tarhan ve Özyiğit’ten henüz bir yanıt gelmedi.

İKİ SPOR ORGANİZASYONU AYNI GÜN YAPILACAK

Abdullah Özyiğit ve Neşet Tarhan’ın 5 Kasım’da yapılacak parti kurultayını beklediği düşünülürken Vahap Seçer, gerilimi tırmandırmaya yönelik hamlelerini sürdürüyor. Son olarak Tarsus Yarı Maratonu düzenleme kararı alan Büyükşehir organizasyonun tarihi, Yenişehir’in Avrupa Triatlon Kupası ile aynı güne denk getirdi.

 

TARSUS YARI MARATONU 22 EKİMDE

Mersin Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesince bu yıl 15. kez düzenlenecek Uluslararası Yarı Maraton, 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Maraton, Tarsus Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Başlangıç noktasında son bulacak organizasyonda, sporcular 21 kilometrelik parkurda dereceye girmek için ter dökecek.

 

YENİŞEHİR’DEN ULUSLARARASI ORGANİZASYON

Öte yandan Yenişehir Belediyesi ise 2023Avrupa Triatlon Kupası'na ev sahipliği yapacak. Organizasyonlar için 12 Ekim'de Alanya'da toplanacak ay-yıldızlı sporcular, Alanya'da 14 Ekim'de Avrupa Triatlon Kupası'nın ilk bölümünde yarışa başladıktan sonra, ardından ikinci yarış için 16 Ekim'de Mersin'e hareket edecek. Avrupa Triatlon Kupası, Alanya'da 14 Ekim'de başlayacak ve 21-22 Ekim'de Mersin Yenişehir kısmıyla sona erecek. Kupanın ödül töreni ise 22 Ekim tarihinde Mersin’de yapılacak.

 

CHP’DE Kİ BÖLÜNME MERSİN’İ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İki belediye başkanının arası her geçen gün açılırken bu durumun halkın bütçesi ile yönetilen kurumların işleyişine yansıması tepkileri de beraberinde getirdi. Kentin tanıtımı, kaynakların verimli kullanılması açısından aynı partiden iki belediyenin organizasyonlarının çakışması kentte eleştiri konusu oldu.

Öte yandan yaklaşan yerel seçimler öncesi parti içindeki kavganın büyümesi ile artan bölünmenin partiye kaybettirdiği tartışmaları da gündeme geldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA