Mersin’de çevreciler alanlara iniyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de çevreciler alanlara iniyor!


 

Kentte her alandaki çevre felaketlerine karşı birlikteliği sağlamak adına önemli bir adres olan Mersin Çevre Platformu, yeni dönemde eylemlerini arttıracak. Limandaki genişleme projesi, taş ocakları, Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı ile plastik atık kirliliği platformun öncelikli mücadele alanları alacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Doğayı katleden, denizden toprağa havadan suya her alanda Mersin’de ki kirli yatırım ve çalışmalara karşı halkın direniş çatısı haline gelen Mersin Çevre Platformu, eylemselliğini arttırıyor!

Mersin Limanı’nın büyütülmesinin kentsel gelişim sürecine ve Atatürk Limanı’nın insansızlaştırılmasına karşı kurulsa da kısa sürede kentte her alandaki çevre felaketlerine karşı birlikteliği sağlamak adına önemli bir adres olan Platform, geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odasında yapılan toplantısında yeni dönem çini yol haritasını belirledi.

10 BİNİ AŞKIN İMZA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLECEK

Toplantıda platform paydaşları, ilk olarak yüzde 90'ı yabancıların elinde ve kentin en önemli yeşil alanlarından biri olan Atatürk Parkı’na doğru genişlemek isteyen Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’ye (MIP) karşı mücadeleyi büyütme kararı aldı.

Bu kapsamda her fırsatta yargıda adalet arayışı sürse de çalışmalara başla açıklaması yapan MIP yönetimine karşı, platform bu çerçevede geçen yıl genişleme projesine karşı başlattığı imza kampanyasının sonuçlarını yetkililere iletecek. Platform paydaşı kuruluşlar tarafından kentin farklı noktalarında kurulan stantlar ile toplanan 10 bini aşkın imza bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yapılacak basın açıklamasının ardından kuruma teslim edilecek.

 

SOKAKLARA İNİLECEK

Ayrıca platform mücadelenin yeni dönem yol haritası kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde Mersin milletvekillerinin, siyasi partilerin, STK’ların, sendikaların ve meslek odalarının katılacağı bir panel düzenlemeyi de planlıyor.

Bunun yanında çarşı merkezde işyerlerine ve halka el ilanları dağıtacak olan platform paydaşları; sosyal medyada kampanya açmak, platform adına basın açıklaması yapılması gibi etkinliklerine imza atacak.

TAŞ OCAKLARINA GEÇİT VERİLMEYECEK

Mersin Çevre Platformu ayrıca bir diğer önemli çevre gündemi olan taşocaklarına ilişkin de yeni dönemde çalışmalarına hız verecek.

Taşocağı kurulumu planlanan mahallelerde imza kampanyası düzenleyerek, el ilanları dağıtmayı hedefleyen platform, paneller yaparak halkı da bilinçlendirmeyi planlıyor.

Etkinliklere Turunçlu Mahallesinden başlayacak olan platform, yine bu alanda da sosyal medyada kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

 

DAVULTEPE ULUSLARARASI ŞİKAYETE KONU OLACAK

Yeni dönemde platformun bir diğer önemli mücadele başlığı ise Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı’nda, iş insanı Hüseyin Çalışman eliyle yürütülen doğa katliamı olacak.

Bu konuda 18 Ekim 2023 tarihinde 100.Yıl Parkının önünde kitlesel basın açıklaması yapmayı planlayan Platform, Mimarlar Odası’nın gerçekleştireceği açıklama ile Tabiat Parkı’nda yaşananları bir kez daha kamuoyuyla paylaşacak.

Ayrıca Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı’nda yaşanan doğa tahribatını Uluslararası Bern Sözleşmesine de şikayet etmeye hazırlanan Platform, bu konuda da sosyal medyada kampanya başlatacak.

 

PLASTİK ATIK KİRLİLİĞİNE KARŞI MÜCADELE BÜYÜYECEK

Platformun ana gündemlerinden bir diğeri ise özellikle kentin Toroslar ve Akdeniz bölgelerinde ki geri dönüşüm tesislerinin yarattığı plastik atık kirliliği olacak.

Şevket Sümer mahallesinde 26 Ekim 3023 tarihinde bir basın açıklaması yapmayı planlayan platform adına Mersin Tabip Odası, yaşanan kirliliğin çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerine dikkat çekecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA