Seçer mağduru esnaf Kılıçdaroğlu’na gitti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçer mağduru esnaf Kılıçdaroğlu’na gitti


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, AVM yapacağı iddiasıyla usulsüz bir şekilde yıkma çalıştığı iddia edilen Zafer Çarşısı’nın yıkımı çabalarına karşı direnen Mersin Çarşı Esnafları Derneği, şikayetlerini bizzat CHP lideri Kılıçdaroğlu’na iletti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘deprem’ bahanesiyle özel bir firmadan alınan riskli’ raporu ile usulsüzce yıkmak istendiği ileri sürülen Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı ile Zafer Çarşısından yargı süreci Ankara’ya taşındı.
Esnaf yıkıma karşı yargıya gitse de Seçer ve ekibinin yıkım için acele etmesine isyan eden ve düzenlediği ‘Rızık Kutsaldır’ basın toplantıları ile tepkisini kamuoyuyla paylaşan Mersin Çarşı Esnafları Derneği, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti.

 

KILIÇDAROĞLU’NA RAPOR SUNULDU

Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği ziyarette; 2 defa ‘rızık kutsaldır’ başlığıyla yaptıkları eylemlerde kamuoyu ile paylaştığı usulsüzlükleri hazırladığı dosya halinde Kılıçdaroğlu’na sundu.

Ayrıca sözlü bilgilendirme de yapan Algüllü, yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatarak destek istedi.

Algüllü, “Sayın genel başkana bir insanın ekmeği onurudur inşa ekmeği için gerekirse kendini yakar dedik. Mersin çarşısındaki tüm esnafların selamını ve bu onuru bu rızık mücadelesini, bir dosya ile ‘sizin vicdanınıza teslim ediyorum’ dedim.

Suriyeli esnaflara yardımcı olunurken, Türk esnafların sokağa atılmasına müsaade edilmemesini istedik. 40 yıllık esnafların sokağa atılmasına ‘dur’ denilmesini talep ettik.

 

MERSİN ESNAFINDAN KILIÇDAROĞLU’NA ÇAY DAVETİ

Sayın genel başkan, esnafa yer ayarlanmadan esnafı mağdur edecek uygulamanın kabul edilemeyeceğini, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşeceğini ifade etti. Ayrıca ziyaretimizde sayın genel başkanı dünyanın en güzel çayını içsek için çarşıya davet ettik. Kendisi de memnuniyetle bu davete icabet edeceğini ifade etti” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun da Mersin esnafı uzun uzun dinleyerek, gerekli görüşmeleri yapacağını söylediği öğrenildi.

 

ESNAF 60 DAVA AÇTI

Algüllü ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada olumlu bir görüşmeye imza attıklarını söyleyerek, “Bilindiği üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi, 35 yıldır kiracısı olduğumuz ve en son 10 yıllığına ihale ile bize kiraya verdiği ve halen 4 yıl resmi kontratımız olan işyerlerimizden 30 Kasım 22 tarihinde tarafımıza gönderdiği tahliye yazısı ve tebligatı ile bu bölgenin riskli alan ilan edildiğini ve derhal boşaltmamız gerektiğini ifade etmiştir. Bizlerde çarşı esnafları olarak Mersin Büyükşehir’in bu kararına karşılık 60 adet dava açtık. İlgili davalarımız henüz ve devam ederken tarihi zafer çarşısı ile ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

 

ÖNCE TAHLİYE İSTEDİ SONRA RAPOR HAZIRLATTI

Mersin Büyükşehir’in 30 Kasım 2022 tarihinde gönderdiği yazıda bizlere riskli alan olarak ilan ettiği alana 11.01.2023 tarihinde Bardisa firması tarafından riskli alan raporu hazırlanmıştır.

Yani önce bölgeden tahliyemiz istenmiş sonrada bu tahliyeye gerekçe olan riskli alan raporu 45 gün sonra alınmıştır. Burada akıllara şu soru gelmektedir. Önce minare çalınıp sonra kılıfına mı uydurulmuştur? Aynı Bardisa Firmasına Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İş hanlarının deprem analiz raporu hazırlatılmıştır.

Tarihler arasındaki bu çelişki ve önce boşaltın sonra raporunu hazırlatın çelişkisi bilimsellikten uzak ve şaibeli durumdadır.

 

 

 

“BAĞIMSIZ DEPREM ANALİZİ İSTİYORUZ”

Bunun yanında bu iki bina ile ilgili deprem analiz sonuçları ve yeniden deprem analizi yapılmasın taleplerimiz ısrarla reddedilmektedir. Oysa 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinden sonra bölgedeki binalara verilen ağır hasarlı raporlara yapılan itirazlar sonucu birçok bina orta hasarlı ilan edilmiş ve güçlendirme ile kullanılmaya başlanmıştır.

Kırmızı Lacivert ve Özel İdare binalarının deprem raporlarına itirazlarımız ısrarla neden reddediliyor? Yeniden belirleme ve keşif ve deprem raporu taleplerimiz neden reddediliyor? Davalarımız henüz açılalı 5 ay olmasına rağmen yasal süreç neden beklenmiyor ve esnaflar sokağa atılmaya çalışılıyor?

 

VAHAP SEÇER’E “SÖZÜNÜ TUT” ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, siz tüm Mersin kamuoyu önünde söz verdiniz esnaf mağdur edilmeyecekti. Neden yasal süreci ve mahkemelerin sonucunu beklemeden ve esnafın mağduriyetine bir hiçbir çözüm bulmadan esnafı sokağa atmaya çalışıyorsunuz? Meclisteki konuşmalarınız iyi güzel ancak hiçbir çözüm önerimize yanaşmadığınız gibi bizi muhatap almıyor ve çözüm önerisi sunmuyorsunuz? Sayın başkan lütfen sözünüzü tutun. Esnafı sokağa atmak mağdur etmek size bir şey kazandırmaz. Esnafı karsınıza almak size sadece kaybettirir. Sizi insanların rızkına saygı duymaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA