Aydıncık bekleyecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık bekleyecek!


 

Özellikle altyapı alanında yaşanan büyük problemlerinin çözümü için gözü imar planlarında olan Aydıncık biraz daha bekleyecek! İlçeden plana yapılan itirazların incelenmesi çalışmalarını tamamlayamayan Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili komisyonlarının ek süre talebi, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en büyük sorunu olan imar planlarında ki gecikme sürerken özellikle altyapı eksiklikleri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanan Aydıncık ilçesi bu durumdan olumsuz anlamda en çok etkilenen bölgelerden biri olmaya devam ediyor.

 

OY BİRLİĞİ İLE EK SÜRE VERİLDİ

Aydıncık imar sorununa en kısa sürede çözüm beklerken, önceki gün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında da istenen sonuç çıkmadı.

Aydıncık İlçesi 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı'na gelen itirazlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi için komisyonlar ek süre istedi.

Çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda olan mecliste AKP’li Aydıncık Belediyesinin imar planı incelemelerinin erteleme kararı oy birliğiyle kabul edildi.

 

AYDINCIK TEPKİLİ

Uzun süredir imar planlarının bir an önce tamamlanması için kamuoyu oluşturmaya çalışan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (AGİKDER), yakından takip ettiği görüşmelerin uzatılması tepki çekti.

 

İTİRAZLAR NE OLDU?

Komisyonlarda itirazların tamamının değerlendirmesinin tamamlanıp tamamlanmadığı, hangi itirazların gündeme taşındığı, itirazların hangi yönde sonuçlandığı, haksızlıkların giderilip giderilmediğinin bilinmemesini eleştiren AGİKDER, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Haziran 2023 tarihli kararı ile onaylanan ve 1 aylık askı süresi sonrası itirazların kabul edildiği plan itirazlarının dikkate alınmasını talep ediyor.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA