Karaduvar’da ters giden bir şeyler var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karaduvar’da ters giden bir şeyler var!


 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Karaduvar’da Soda Sanayinin kapasite artırma projesine ÇED olumlu kararı verilmesinin ardından bölgede acil kamulaştırma yapılması soru işaretlerine neden oldu.

HEDİYE EROGLU

 

Mersin’in doğu bölgesinde Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi sınırlarında yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor.

Yıllardır bölgede çevre tahribatına neden olmakla eleştirilen Şişecam’a ait Soda Fabrikasının kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ‘ÇED olumlu’ kararı verdiğini sonrası bir başka önemli gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Karaduvar’da acil kamulaştırma kararı alınarak, tümü 80-250 metrekare arası ev ve bahçesinden oluşan 139 taşınmaz kamulaştırıldı. Bölgede ki gelişmelere ilişkin kamuoyunda sessizliğe isyan eden ise araştırmacı yazar Abdullah Ayan oldu.

 

“TERS GİDEN BİR ŞEYLER VAR”

Ayan, Soda Sanayi tesislerinin büyütülme projesinin ÇED kararının ardından Karaduvar' da alınan acil kamulaştırma kararını eleştirerek, “Mersin’in doğu sahili bir daha geri dönmemek üzere dönüştürülürken oturup Kazanlı Turizm Bölgesi hayalleri kuran sivil toplum kuruluşları ninnilere devam… Karaduvar/Kazanlı bölgelerindeki gelişmelerle ilgili, ortada ters giden bir şeyler var: ya korkacak bir durum yok, ben abartarak kendimi harap ediyorum, ya da Mersin'in tüm STK' ları gelişmeleri izliyor ve gidişat konusunda en küçük kaygı duymuyorlar...

Karaduvar' da acil kamulaştırma kararı alınan 139 taşınmazın neredeyse tümü 80-250 m2 arası ev ve evin bahçesinden oluşuyor. İki tır garajı da kamulaştırılacak ancak tek bir akaryakıt çiftliğine dokunulmuyor... Acil kamulaştırma kısa vadeli kazanımlar için cazip ama uzun vadede Karaduvar elden gidecek.

Afet riski ve güvenlik yönünden sakınca teşkil ettiği gerekçesiyle acil kamulaştırma kararı alınan Karaduvar'daki bölgede afet riski ve güvenlik sorunu varsa Mersin' i tümüyle bu gerekçelerle yıkmak lazım. Akaryakıt çiftliklerine dokunmayan ama bahçeli tek katlı evleri yıkmayı amaçlayan risk! nasıl bir risktir acep?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA