Mersin’de emekliler oturma eylemi yapacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de emekliler oturma eylemi yapacak


 

Emeklilerin Türkiye genelindeki eylemleri Mersin’de de karşılık buluyor. Sık sık alanlara inerek taleplerini haykıran Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi, oturma eylemi ve basın açıklaması kararı aldı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Türkiye’de hayat pahalılığı her geçen gün ağırlaşırken yıllarca ülkenin zenginliklerini yaratan emekliler iktidar tarafından açlığa mahkum edildi.

Emeklilerin yoksulluk karşısında güçlü bir ses çıkarması için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), büyük bir buluşma kararı aldı.

24 Eylül Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda saat 13.00'te başlayacak buluşmaya Türkiye’nin tüm kentlerinden emekliler gelecek.

Emeklilerin Türkiye genelindeki eylemleri Mersin’de de karşılık buluyor. Sık sık alanlara inerek taleplerini haykıran Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi de, yeniden meydanlara inme kararı aldı.

 

EMEKLİLERE EYLEME DESTEK ÇAĞRISI

Sendika, 23 Eylül Cumartesi günü merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Çamlıbel Balıkçı Barınağı içerisindeki saat kulesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacağını duyurdu. “Geçinemiyoruz, emekliye zam yok, piyasaya zam yok” başlığıyla yapılacak basın açıklamasına emek ve demokrasi güçlerinin de destek vermesi bekleniyor.

Sendikalarının kapatma davasına karşı direnişleri de devam eden Tüm Emekli Sen üyeleri, emeklilerin sendikal örgütlenme hakkı için de mücadele ediyor.

Sendika Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, kentteki tüm emeklileri eylemlerine destek vermeye çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA