Mersinli akademisyene TÜBİTAK desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyene TÜBİTAK desteği


 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Serdal Arslan’ın yürütücüsü olduğu projeye TÜBİTAK desteği geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdal Arslan yürütücülüğünde sunulan ‘’Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Patogenezinde CircRNA Ekspresyon Profillerinin Araştırılması’’isimli  proje, TUBİTAK 1001 kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

30 aylık bir süreç içinde toplam bütçesi 1.250.000 TL olan proje kapsamında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığında yeni nesil epigenetik belirteçler araştırılacak, viral hastalıkların patogenezinin daha iyi anlaşılmasını sağlanacak ve araştırılacak epigenetik belirteçlerin tedavi hedefi olma potansiyelleri ise test edilecek. Proje kapsamında iki adet lisansüstü öğrenci de burs alabilecek ve ilgili alanda öğrencilerin yetişmesi de sağlanacak.

Proje ekibi ise şu şekilde: Prof. Dr. Serdal Arslan (Proje Yürütücüsü) / Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı, Prof. Dr. Mehmet Bakır (Araştırıcı) / Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı, Prof. Dr. Gülhan Temel (Araştırıcı) / Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı, Doç. Dr. Furkan Ayaz (Araştırıcı) / Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoteknoloji Bölümü, Doç. Dr. Derya Yetkin (Araştırıcı) / Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA