Mezitli’de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi yapıldı


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi, Akdeniz Rotary Kulübü, Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü ve Mersin Olba Rotary Kulübü iş birliğiyle son günlerde hızla artış gösterilen meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konusunda eğitim verildi. ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’ sloganıyla belediye Meclis Salonu’nda yapılan etkinliğe özellikle kırsal bölgede bulunan üretici kadınların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Prof. Dr. Canan Öztürk tarafından, meme kanserinde erken tanının önemi anlatıldı. Kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi verildikten sonra katılımcılarla birlikte maket üzerinde uygulama yapıldı. Op. Dr. Aslı Bilekdemir ise rahim ağzı kanserinde erken tanının önemi, alınması gereken tedbirler ve yöntemleri anlattı. Rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla, 9 yaş itibariyle uygulanabilen HPV Aşısı konusunda bilgiler verildi.

Çağımızın en yaygın kanser türlerinden birisinin meme kanseri olduğunu hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Her yıl olduğu bu yılda Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı nedeniyle özellikle kadınlarımızı bilinçlendirecek etkinlikler düzenliyoruz. Her geçen yıl hızla artan kanser hastalığı maalesef her insanın başına gelebilecek bir durum. Özellikle günümüzün en yaygın kanser türü olan meme kanserin önüne geçmek için eğitimler veriyoruz. Meme kanserinde erken tanı çok önemli. Bu nedenle belediyemiz ve Rotary kulüpleriyle birlikte farklı etkinlikler düzenliyoruz. Kadınlarımız burada bilgileniyor, ne yapması gerektiklerini uzmanlar tarafından öğreniyorlar. Bu tür eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA