Tarsus’ta 400 bin nüfusa 38 zabıta hizmet veriyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta 400 bin nüfusa 38 zabıta hizmet veriyor


 

Tarsus’ta 400 bin nüfusa 38 zabıta ile hizmet vermek zorunda kaldığını açıklayan Başkan Bozdoğan, Meclise, 100 kişilik yeni zabıta alımı için bütçeye katkı sağlayacak projelerin desteklenmesi için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin, Eylül Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında ihtiyaç duyulan zabıta kadrosu gündeme geldi.

Toplantıda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Başkan Bozdoğan, belediye bünyesinde 38 zabıta personelinin halkın sağlığı, mutluluğu, düzeni ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayarak, yetersiz kadrolarına dikkat çekti.

Nüfusu ile 24 ilden büyük Tarsus’un acilen yeni zabıta kadrolarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Bozdoğan, yaptıkları görev ve hizmetler ile büyük sorumluluk yüklenen zabıtaların zorlu çalışma mesaisine dikkat çekti.

 

TEK 1 ZABITA 8 KİŞİNİN İŞİNİ YAPIYOR

Başkan Bozdoğan 400 bin nüfuslu Tarsus’ta sadece 38 zabıta ile hizmet vermek zorunda kaldığını açıkladı.

“Benim zabıta kadrom 296 ancak bütçe kadrom olacak ki 100 tane zabıta alıp hemen göreve başlatayım” diyen Bozdoğan, bunun da projelerinin önünü açmaktan geçtiğini söyledi.

“Tek bir zabıta 8 kişinin görevini yapıyor” diyen Bozdoğan, “Çünkü 296 olması gereken zabıta sayısı 38. Mecliste konuşulması gereken konu bu. Meclisteki projeler belediyeye kar getiriyorsa, ‘ya bu adamın önünü kesmeyelim’ diyecekler. 42 tane daha açılış var, ben bu açılışları nasıl yapacağım? Gerekirse mahkeme giderek yapacağım bunu. Kimse istemez cebinden para harcamayı. Ben bu davalar için kendi cebimden avukat tutuyorum.

Bir an önce en az yarısı kadar zabıta almak zorundayım” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA