Eğitim lüks hale geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim lüks hale geldi


 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, yoksulluk nedeniyle eğitimin temel insan hakkı olmaktan çıkıp lüks hale geldiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eğitimde kronik sorunların her yıl arttığını savundu. Öğrencilerin, bu sorunlar nedeniyle yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanını yaşayamadığını söyleyen Koca, eğitim masraflarının velileri zor durumda bıraktığını belirtti. Koca, "Yoksulluk nedeniyle eğitim temel insan hakkı olmaktan çıkıp lüks hale geldi. Eğitime erişilemediği gerçeğiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

 

"İYİ EĞİTİM, TİCARİ MALA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Koca, eğitim materyal ve malzeme fiyatlarındaki artışın, çok sayıda öğrencinin okuldan uzaklaşmasına yol açacağını, bu durumun özellikle kız çocuklarının okula devam etmesine engel teşkil edeceğini öne sürdü. Eğitimdeki eşitsizliklerin gittikçe derinleştiğini savunan Koca, "Eğitime bütçeden ayrılan pay her yıl azaldı. Eğitim, iktidar tarafından paralı okullara devrediliyor. İyi eğitim, ancak parası olanların ulaşabileceği ticari mala dönüştürüldü" dedi. Perihan Koca, deprem bölgesinde eğitim-öğretimin de aralarında bulunduğu temel ihtiyaçlara erişilemediğini, bu sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA