Aydıncık lağım sularına mahkum edilemez! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık lağım sularına mahkum edilemez!


 

Altyapı eksikliği nedeniyle özellikle kanalizasyon konusunda yıllardır büyük mağduriyet yaşayan Aydıncık halkı, imar planları devam ederken yaşadıklarına isyan etti!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Aydıncık ilçesinin en önemli sorunu olan altyapı eksikliklerinin giderilmesi için yıllardır adım atılmaması bölge sakinlerini isyan ettiriyor. Özellikle kanalizasyon altyapısının arıtma tesisi projesinin finansman sorununa takılması nedeniyle çözüme kavuşturulmaması mağduriyeti büyütüyor.

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), yaptığı yazılı açıklama ile yöneticileri harekete geçmeye çağırdı. AGİKDER, “Hiçbir nedenle aydıncık halkı ‘lağım sularına’ mahkum edilemez!” başlığıyla yaptığı açıklamada, “51 yıldır belediyesi olan bir ilçenin kanalizasyon ve arıtma sisteminin olmaması nedeniyle sürekli olarak foseptik kuyularınızın ne zaman taşacağını gözetlemekten, vidanjörlerin yeterince çekim yapmamasını şikayet etmekten, lağım suları üzerinden sek sek yaparak atlamaktan, D-400 karayolu üzerinde dahi fosseptik taşmalarını görüp bu Kenti yönetenler adına utanmaktan, resmi daireler başta olmak üzere lağım sularını yeterli arıtma sağlamadan denize boca edilmesine kahrolmaktan bıkmadınız mı?

Belediye Başkanlarına sesleniyoruz.; Bu halk, bu zulmün nedeni hakkında en azından bir açıklama yapılmasını hak etmiyor mu? Vatandaşları farklı yöntemlere başvurmak zorunda bırakmayınız. Bir açıklama lütfen” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA