Muz fiyatlarına müdahale mi ediliyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muz fiyatlarına müdahale mi ediliyor?


 

Türkiye’nin önemli muz üretim merkezlerinden Mersin’in Anamur ilçesinde devlet destekleriyle son yıllarda üretim alanı 56 bin dekarı aşan

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin yerli muz üretim üssü Anamur’da yeni sezon muz fiyatları ile ilgili tartışmalar alevlendi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, yaptığı yazılı açıklama ile, “Anamur-Bozyazı üreticileri; göreve geldiğimiz ilk günlerde üretici ve komisyoncu/tüccar arasındaki gerginliğin son bulması adına girişimlerde bulunduk. Gelişen süreçleri şeffaf bir şekilde sizlerle de paylaştık. Çözüm adına gayretlerimiz durmaksızın devam etmektedir. Odamızın en büyük grubu olan hal esnafı/sarartma tesisleri Anamur’umuza ve Bozyazı’mıza büyük katma değer sağlamaktadır. Şahsen gördüklerim duyduklarım işlerinin zor, zahmetli ve riskli olduğunu göstermektedir. Tabi ki üreticimiz de baş tacımız, olmazsa olmazımızdır.

 

FİYAT TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Üretici ile komisyoncu birbirini tamamlayan unsurlardır ve ayrıştırmak mümkün değildir.  Son günlerde fiyatlar ile ilgili yeni tartışmalar yaşanmaktadır.

Biz oda olarak defalarca üyelerimizin işleyişini, çalışma sistemlerini, özel hesaplarını bile açık açık sizlere anlattık. Maliyetlerini kalem kalem yazdık ve kazançlarını gösterdik.

Buradaki amacımız üyelerimizin kasıtlı bir işlem yapmadığını, ortada art niyetin olmadığını göstermekti. Muz fiyatlarını yakından takip ediyor, araştırıyoruz ve çalışmalarımızdan ortaya çıkan sonuç Ülkemizde muzun tüketimine göre fiyatların oluştuğudur. Yani arz ve talebe dayalı fiyatlandırmadır. Diğer ürünlerde de olduğu gibi tüketim artarsa fiyat artar, tüketim azalırsa fiyat geriler şeklindedir.

 

“SUÇLU ARAMAYIN”

Lütfen suçlu aramak ve ayrışmak yerine çözüm arayışı içersinde olalım. Karşılıklı suçlamaların faydası olmadığı gibi zararı da çok büyük olacaktır.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem üyelerimizin, hem de üreticilerimizin menfaatlerini korumak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmekteyiz. İsim vererek, suçlu ilan ederek paylaşımlar yapmak doğru bir tutum değildir.

Ayrıca bahsedilen firmalarımız ilçelerimizde bir çok kişiye istihdam sağlayan, Anamur muzunun marka değerini arttıran, kendini ispatlamış firmalardır ve muz fiyatlarına yönelik kasıtlı, olumsuz bir etkileri yoktur.

 

“BİR KAÇ FİRMA FİYATI BELİRLEYEMEZ”

Unutmamalıdır ki artık bütün Akdeniz bölgesinde yetişen bir ürün olan muzun, rekabet koşullarının olduğu ülkemizde fiyatların birkaç firma tarafından yönlendirmesi de mümkün değildir.

Yine belirtmek isterim ki birlikte hareket edip çözüm arayışında olursak herkes memnun kalacaktır. Enerjimizi Anamur muzumuzu öncelikle ülkemizin tüm şehirlerinde, pazarlarında, manavlarında ve marketlerinde, ileride belki de yurt dışında nasıl pazarlayabiliriz onun üzerine harcamamız gerektiği inancındayız.

Biz Oda olarak her iki tarafı da olmazsa olmaz görerek üreticilerimiz ve odamız üyesi tüccarlarımız için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA