İstiklal Caddesi onay gelmeden yapılmış! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstiklal Caddesi onay gelmeden yapılmış!


 

Günlerdir tartışmalara konu olan İstiklal Caddesi’nde önce tek yön ve çevre düzenlemesi yapılıp sonra bunun imar planlarına işlenmesi tartışması Büyükşehir Meclisine taşındı. Seçer ve ekibi işin önce yapılıp mevzuatın arkadan geldiğini kabul ederken, uygulamanın Adana Anıtlar Kurulu bilgisi dahilinde hayat geçtiğini savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Günlerdir tartışmalara konu olan İstiklal Caddesi’nde önce tek yön ve çevre düzenlemesi yapılıp sonra bunun imar planlarına işlenmesi tartışması mecliste de gündeme geldi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE TERS BİR İŞLEM Mİ YAPILDI?

Akdeniz’den AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, seçim bölgesinde yaşanan tartışmalara ilişkin bilgi isteyerek, “Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden bir konu var, İstiklal Caddesi ile ilgili. Caddeyle ilgili yakın zamanda bir imar kararı alındı. Ama biz önce yolu, kaldırımı yaptık, altyapıyı hazırladık. Sonra imar kararı aldık.

Kamuoyunda bizi arayanlar var. Örneğin bir muhtar aradı ve yolun tek yön olması ile ilgili belediyeden imza toplandığını söyledi. Bende, ‘orası yapıldı, her şey bitti’ dedim. Bu konu aydınlanmalı. Ben bu bölgenin meclis üyesiyim, sorular geliyor. Biz projeyi yaptık bitirdik neden sonra imar kararı aldık? Bunun tersi olması lazım” dedi.

 

ÖNCE İŞ YAPILMIŞ, MEVZUAT SONRA GELMİŞ

Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer araya girerek, kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmemek gerektiğini söyleyip belediye bürokratlarının konuyla ilgili bilgi vermesini istedi. Söz alan  Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak, söz konusu bölgedeki yenilemeler için proje hazırlama ve imar düzenlemesi çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü söyledi.

Proje ve imar düzenlemesi için Adana Anıtlar Kuruluna başvurular yaptıklarını belirten Solak, “Proje yani yol, kaldırım çalışmaları için kurulun bilgisi dahilinde onay alınmadan çalışma yapıldı. Onay sonra geldi. Ardından da imar düzenlemesi için onay geldi. Biz de imar onayını meclis kararı ile mevzuata uygun olarak kayıt altına aldık” bilgisi verdi.

 

“ONAY GELMEDEN İŞ HAYATA GEÇİRİLMİŞ”

Özşahin ise, “Mustafa bey, ‘Anıtlar Kurulundan onay aldık, geri geldik, biz uyguladık’ dedi. Benim bildiğim bu konular Çevre Komisyonuna gelir görüşülürdü. Benim anlamadığım kadarıyla konuyla ilgili Anıtlar Kurulundan izin gelmeden biz imar planını uygulamaya geçirmişiz.

Mustafa Solak da, “Hem imar planı çalışmasını hem kentsel yenileme projelerini inceledi kurul. Plan onaylanmadan da bu çalışmalara izin verebiliyorlardı, bu çalışmalar da plan onaylanmadan yapılabiliyordu ve biz de öyle yaptık.

Kurul imar planı öncesinde projeyi onayladı ve buna uygun olarak getirdiğimiz plan değişikliği de onaylandı” dedi.

Günlerdir kent gündeminde büyük eleştirilere konu olan düzenlemeyle ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise tartışmalara, “Durum bundan ibaret” demekle yanıtı vermekle yetindi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA