Seçer’den metro için geniş borçlanma yetki talebi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçer’den metro için geniş borçlanma yetki talebi


 

Yerel seçimlere 6 ay kalmasına rağmen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Metro Projesi için bu defa da meclisten geniş borçlanma yetkisi istemeye hazırlanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim 11 Eylül Pazartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.İdareden gelen 32 ve komisyonlardan gelen 16 konunun görüşüleceği toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Metro Projesine dair borçlanma yetki talebi damga vuracak.

 

SEÇER’DEN METRO İÇİN GENİŞ BORÇLANMA YETKİ TALEBİ

Metro Projesi için Seçer’in geniş yetki talebinin içeriği şu şekilde; “Belediyemiz adına borçlanma her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya kredi taksitlerinin ertelenmesi veya öne çekilmesi ve vadesinin değiştirilmesini talep etmeye, anapara faiz denetim gideri, komisyon, vergi resim, harç ücret vb. krediden kaynaklanan geri ödemelerde kullanılmak üzere adımıza açılacak teminat hesabına virman talimatı vererek kredi taksitlerinin aktarılmasını sağlamak, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü menkul ve gayrimenkul ile diğer gelirlerimizi ipotek vermeye ve bloke etmeye, Belediyemizin her türlü hak ve alacaklarını terkin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi rehin vermeye, mevcut mevzuat ve meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya ve eksik işleri tamamlamaya, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/d bendine göre borçlanma yapmaya ve yine 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/ g bendi uyarınca bu hususlarda düzenlenecek her türlü sözleşmeyi imzalamaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının yetkilendirilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA