İşe alınacakların listesi partide mi hazırlanıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşe alınacakların listesi partide mi hazırlanıyor?


 

Mersin’de İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Çalışma Programı’nın (TYP) her sene olduğu gibi kura yöntemiyle değil de liste yöntemiyle yapılması torpil iddialarını gündeme getirdi!

HEDİYE EROĞLU

 

İŞKUR üzerinden gerçekleşen 2023-2024 dönemi Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Mersin’de istihdam edilmek üzere bin 50 kişilik kadro açıldı.

MEB'e bağlı okullarda güvenlik ve temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar 24 Ağustos itibariyle başvurularını yaparken sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

 

KONTENJANDA ASLAN PAYI TARSUS’UN

Mersin İŞKUR yaptığı duyuru ile Mersin’de Milli Eğitim bünyesindeki okullara toplamda bin 50 temizlik ve güvenlik personeli alınacağını açıkladı.

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre TYP kapsamında alınacak bin 50 temizlik ve güvenlik görevlisi personel kontenjanında aslan payının 170 kişilik kadro ile nüfus bakımından 24 ilden büyük olan Tarsus’a ayrıldığı görüldü.

Tarsus’u 142 kişilik kadro ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izlerken Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 135, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 110, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 95, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 85, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 75, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 70, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 65, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 40, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 33, Çamlıyayla ve Aydıncık Milli Eğitim Müdürlüklerine ise 15 kişilik kontenjan ayrıldı.

 

GENÇLİK SPOR 165 KİŞİ ALACAK

Mersin için TYP ile bir alım haberi de Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden geldi. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR’dan TYP kapsamında, 270 gün (9 ay) süre ile bakanlığa bağlı yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi işlerinde istihdam edilecek personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Tarsus, Erdemli, Mut, Yenişehir, Mezitli, Silifke, Toroslar, Anamur, Gülnar, Akdeniz İlçelerinde toplam 165 kişinin işe alınacağı programa 5 Eylül’de başlayan başvurular 9 Eylül 2023’te sona erdi.

 

İŞE ALINACAKLARIN LİSTESİ PARTİDE Mİ HAZIRLANIYOR?

Ancak her iki kurum alımında da geçen yıllarda olduğu gibi noter huzurunda kura çekim yöntemiyle değil liste yöntemiyle alım yapılması şaibe ve torpil iddialarına neden oldu. Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda iktidar partisi AKP Mersin İl Teşkilatı’na yönelik tepkilerin dile getirildiği paylaşımlar öne çıktı. TYP kapsamında işe alınacak personellerin listelerinin parti teşkilatlarında hazırlanarak İŞKUR’a iletildiği önü sürülerken gündeme gelirken vatandaşlar söz konusu şaibe ve torpil iddiaları ile ilgili yetkililerin harekete geçmesini istedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA