TYP için kritik gün bugün! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TYP için kritik gün bugün!


 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) çerçevesinde 165 kişiyi işe alacak. Liste yöntemiyle yapılacak ayım için son başvuru tarihi bugün!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 270 gün (9 ay) süre ile bakanlığa bağlı yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi işlerinde istihdam edilecek personel alımı gerçekleştirecek. Tarsus, Erdemli, Mut, Yenişehir, Mezitli, Silifke, Toroslar, Anamur, Gülnar, Akdeniz İlçelerinde toplam 165 kişinin işe alınacağı programa 5 Eylül’de başlayan başvurular bugün 9 Eylül 2023’te sona erecek.

Başvurular; İŞKUR esube.iskur.gov.tr , turkiye.gov.tr  e-devlet ve ALO 170 kanalları üzerinden yapılabilmekte.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

 

KATILIM ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç).

 

TYP ÇALIŞANLARINA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTA?

TYP kapsamında çalışan her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılıyor.

 

TYP’DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADAR?

Katılımcıların TYP’ye devamı zorunludur. Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 5 gün ücretsiz izin kullanabilmekte. Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmiyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA