Mersin’in deprem riski ne? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in deprem riski ne?


 

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem riski açısından en az risk taşıyan illeri açıkladı. Mersin deprem riski en az iller arasında yer aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de 6 Şubat’tan buyana yaşanan yıkıcı depremleri şiddetli şekilde hissedilen hisseden Mersin’de, bölgede süren sarsıntılar korku vermeye devam ediyor.

Bölgenin depremselliğinin artan şiddetli sarsıntılar ile hareketlenmesi sonrası kalitesiz yapı stoğu ve zemin yapısı nedeniyle depremler sonrası hasarlı hale gelen binaların oldukça fazla olduğu Mersin’de endişeye neden olan şiddetli sarsıntılar sürürken yetkililer henüz dönüşüm için harekete geçmedi.

Uzmanlar kentin acilen dönüşüme ihtiyacı olduğunu açıklayarak, ilgilileri göreve çağırırken gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gerekse de belediyeler, hem sahada tespit hem de kentsel dönüşüm konusunda geri kalmakla eleştiriliyor.

 

MERSİN GÜVENLİ

Ancak son olarak deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem riski açısından en güvenli illeri açıklayarak, Mersin adına önemli bir bilgi paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA