Adil bir yıl olsun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adil bir yıl olsun!


 

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, yeni adli yıl açılışı kapsamında Mersin’de düzenlenen etkinliğe katılarak, “Umut ediyorum ki bu adli yıl, adil bir yıl olsun. Avukatların artık bu mesleğin sürdürülemez hale geldiği çok ağrı koşullardan uzaklaştığı bir yıl diliyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, adli yıl açılışı ve meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran Mersin Barosu üyesi avukatlara plaket takdimi münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Mersin Adliyesi 4. Kat Baro odasında düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

 

“BU ÜLKE İÇİNMÜCADELE EDİYORUZ”

Törende gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Başkan Sağkan, bu tür etkinliklerin kendisi için heyecan verici olduğunu söyleyerek, “Çünkü bizim mesleğimiz bir yeminle başlanılan çok nadir mesleklerden birisi. Aynı zamanda bir de meslek üstatlarına verdiğimiz plaketlerle kutladığımız etkinlikler benim için heyecan verici oluyor. Bunun nedeni bizim mesleğimizin üzerinde yükseldiği çok kıymetli simgeler. Bugünkü tören de simgesel bir tören özelinde. 40,50, 60 yıldır bu memlekete hukuk alanında hizmet veren, koridorlarda, emniyet müdürlüğünde işkencelerle mücadele eden, vatandaşın hak arayışı mücadelesinde onun yanı başında yer alan derdini dert edinen meslek grubuyuz. İşte bunu yaklaşık yarım asırdır sürdüren çok kıymetli meslektaşlarımız bizlere bir miras bırakıyorlar. Onlardan aldığımız bilgi, birikim ve donanım ile bizlerde bu kurumlarda barolarda ve TBB’de bu ülke için, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını içselleştirmiş bir ülke için, çocuklarımızın geleceği mücadele ediyoruz” dedi.

 

“ADİL BİR YIL OLSUN”

Yeni adli yıla da değinen Sağkan, “Umut ediyorum ki bu adli yıl, adil bir yıl olsun. Avukatların artık bu mesleğin sürdürülemez hale geldiği çok ağrı koşullardan uzaklaştığı bir yıl diliyorum. Ancak tabi ki bulunduğumuz konumlar itibariyle sadece umut ederek veya sadece dileyerek kalamayız. Aldığımız bir sorumluluk var. TBB ve bürolar olarak bizlere yüklene sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirirken avukatların örgütlü gücüne en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Şuna inanıyorum ki bu yıl 180 bin kişilik savunma camiası birlik ve beraberlik içinde TBB ile bu mücadeleyi yürütürse eğer muhakkak ki çözüme yaklaşan sorunlarımızda somut adımları gördüğümüz bir yılı yaşayacağız. Bazı meslektaşlarım sorduğu için somut bir durumun altını çizmek istiyorum; avukatlık asgari ücret tarifesi soruluyor. İyi bir tarife çıkartmak için bakanlık ile tüm Ağustos ayın boyunca toplantılar yaptık. En son 6’ıncı toplantımızı bitirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde büyük oranda netleştirip uzlaşıya varmamız halinde Eylül ayı ortası gibi yayınlamak yönünde bir planımız var. Şuanda da görüşmelerimiz bakanlık ile olumlu bir yöne doğru evrilmeye geldi. Ancak avukatlık aşari ücret tarifesi, bizim bir yıl boyunca uygulayacağımız bir tarife olduğu için meslektaşlarımızın haklarını gözeten bir tarife olması koşuluyla bakanlık ile anlaşarak mutabık kalabiliriz. Gelişmeleri önümüzdeki hafta içinde hep beraber göreceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA