Mersin’de ikili eğitime 2 yıl daha devam! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ikili eğitime 2 yıl daha devam!


 

Bu sene il genelinde tekli eğitim sistemine geçmeyi planlayan Mersin deprem nedeniyle 2 yıl geriye gitti! Vali Pehlivan, yıkımı yapılan okullar ve mevcudiyeti artan sınıflar nedeniyle, yeni yatırımlara rağmen Mersin’de 1,5- 2 yıl daha ikili eğitimin süreceği açıklandı. Depremler sonrası Mersin’de 94 okulun yıkıldığını, hali hazırda ise 9 milyar TL yatırım bedeline sahip 104 okul inşaatının sürdüğünü söyleyen Vali Pehlivan, yeni dönemde yaklaşık 400 bin öğrenciye, 35 bin öğretmen ile 16 bin derslikte eğitim verileceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yeni eğitim -öğretim yılının başlamasına ayılı günler kala Mersin’de Vali Ali Pehlivan başkanlığında “Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kaymakamlar ve eğitimciler katıldı.

 

MERSİN, SON 3 YILDA 100 BİN BİLİM, TEKNOLOJİ PROJESİNE İMZA ATTI

Başlamak üzere olan 2023-2024 sezonuna yönelik hazırlıkları, öncelikleri, beklentileri ele almak için toplandıklarını söyleyen Vali Pehlivan, işbirliği ve koordinasyonu gerektiren hususları bir kez daha gözden geçirmek istediklerini söyledi. Okullarda hazırlık sürecinde yerine getirilen ve planlanan işlerin de değerlendirileceğini ifade eden Pehlivan, “Mersin olarak teknoloji, bilim alanında en çok proje üreten illerin başında geliyoruz. Son 3 yılda 100 bine yaklaşan projeyi gençlerimiz. Ürettiler ve çoğundan da ödüller aldılar” dedi.  

25 BİN DEPREMZEDE ÖĞRENCİ GELDİ

Deprem nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklara da değinen Vali Pehlivan, “Bu sene malum Şubat ayında depremler yaşadık. Deprem başta 11 ilimiz olmak üzere çevresine, ülkemize yansıması oldu ama büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuldu. Sekter temsilcilerinin dayanışması örnek bir şekilde ortaya konuldu ve bu halen devam ediyor.

Biz il olarak yaklaşık 15 bin depremzede öğrencimizi geçen yarı yılda ilimizde misafir ettik. İyi ki de imkanlarımız vardı ve bunu yapabiliyoruz, halen daha depremzedelerimizi misafir etmeye devam ediyoruz.

Bununla birlikte deprem sarsıntılarından etkilenen okullarımız oldu. Okullarımızın bir kısmını boşaltmak durumunda kaldık. Öğrencilerimizin diğer okullarımıza intikallerini sağladık ve geçen yarı yalı sorunsuz bir şekilde tamamladık.

 

RİSKLİ 94 OKUL BOŞALTILDI

Ama bu arada okullarla ilgili test analiz çalışmalarımız devam etti. Yüzlerce okulda analiz yaptık. Amacımız, hiç kimseyi riske atmamak, hiç kimsenin o binalarda endişe içinde eğitim öğretim almasına müsaade etmemekti. Bu nedenle 94 okulumuzu boşalttık. Ayrıca her yıl 15-20 yeni okulu eğitim öğretime kazandırıyorduk bu yıl da bu çalışmalarımızı sürdürdük.

Depremzede öğrencilerimizi okullarımızda misafir etme dönemimiz bu dönemde de devam edecek. Belki tekli öğretim sistemine ilimizin tamamını geçirme aşamasındayken, depremzede öğrenciler için birçok okulumuzda yeniden ikili eğitime geçildi. Öğrencilerimizi deprem nedeniyle okul bunlarını yıkım tehlikesi altında bırakamazdık. Bu nedenle mevcut okullarımızı paylaştırma yolunu bulduk.

 

104 OKUL İNŞAATI SÜRÜYOR

İnşaatlara da hız verdik, şuanda il genelinde 104 okul inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 600 yeni dersliği ikinci yarı yıla hizmete sunacağız. İki yıl içinde tekrar tekli sisteme döneceğiz. Bunun gün be gün takibi içerisindeyiz. Velilerimize de gösterdikleri anlayış ve işbirliği için teşekkür ediyoruz.

Okullarımızda müdürlerimiz, eğitimcilerimiz azami gayret içerisinde. Süreç ilçelerimizde özellikle kaymakamlarımızın takibinde. Her anımızda eğitim öğretim konularını mercek altına alıyoruz mağduriyet oluşmaması için. Valilik olarak da gün be gün an ve an bu konuyu takip ediyoruz.

 

MERSİN’DE 15 MİLYAR TL’LİK EĞİTİM YATIRIMI VAR

Bu yıl 400 bin civarında öğrencimiz ve 35 bin 500 öğretmenimiz ile bin 400’e yaklaşan okulumuz ve 16 bini üzerinde dersliğimiz ile eğitim öğretimi devam ettireceğiz. Eğitime bugüne kadar 9 milyar TL eğitim projeleri için harcandı.

İlimizde devam eden 104 eğitim projesinin yatırım bedeli 5 milyar TL olup, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri’ne yatırım ile bu rakam 15 milyar TL’ye ulaşmaktadır. Devam eden yatırımlar tamamlandığında şartlarımız çok daha elverişli hale gelecek. Bu yatırımlar ile okullarımız daha donanımlı hale gelecek ve çocuklarımız en iyi şekilde yetiştirebileceğiz.

 

ÖĞRENCİNİN OKULUNU SEVMESİ ÖNEMLİ

Her bir öğrencinin öğretmenin iyi ki bu okuldayım demesi çok değerli. Ve her sabah evden ‘iyi ki o okula gidiyorum’ demesi sevgiyle, ilgiyle, şefkatle, yapıcı yaklaşımlarla olur.  Elbette eğitimde disiplin önemli ama sevgi, şefkat katılan eğitim çok daha kalıcıdır.

Bilginin kalıcı olması, hayata geçirilmesi için mütemadiyen hatırlatılması gerçeğinden hareketle bu toplantıda belli başlı konuları ele alacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman ecdadımızı saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Eğitim öğretim sürecine emeği geçen tüm eğitim emekçilerine de şükranlarımı sunuyorum. Bu süreci hep birlikte yönetecek, eğitim öğretim sürecini hep birlikte daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.

 

“EĞİTİM, GELECEİMİZİ ŞEKİLLENDİREN AĞIR BİR YOK”

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da, “Eğitim tek bir kurumun tek başı yönetemeyeceği kadar bileşenli, bir çok ayağı olan toplumun çok geniş bir kesimini doğrudan ilgilendiren, ülkemizin geleceğini şekillendiren ağır bir yük. Biz bu ağır yükün omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Bu farkındalık ile toplumun ir çok kesiminin STK’ların, kurumlarımızın, özel teşebbüslerin, kısacası tüm paydaşlarımızın varlığının ve bizlere sunduğu katkıların, Türkiye yüz yılına adım atan ülkemizin geleceği açısından ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Toplumsal değişimin hızı ve dönüşümün boyutu göz önüne alındığında evlatlarımızı pozitif bilimlere vakıf, aynı zamanda ihtişamlı mazimizin neferi ve temsilcisi olarak yetiştirmek boynumuzun borcudur. Bilgelik ile donanmış, adalet duygusuna sahip, birlik ve kardeşlik ruhuyla büyük hayallere sahip nesiller yetiştirmek zorundayız. Bizim geçlerimiz, bilime, teknolojiye, araştırmaya, geliştirmeye, ötekine saygıya, insanlığı en üst seviyede tutmaya, vicdanı, ahlakı ve erdemi yüceltmeye meyillidir. Niyetimiz birbirimize bakmak değil, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına layık olacak şekilde birlikte omuz omuza, aynı yöne bakmaktır. Esas olan bu iklimi oluşturmak, birlik ve dayanışma içinde hareket etmek, çocuklarımızın güvenliğini sağlamak ve geleceğini tesis etmektir.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Çocuklarımızın her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, okul ve derslik sayımızı arttırmak, eğitim ortaklarını daha iyi hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Bu idealle tüm meslektaşlarımız, paydaşlarımız ile bakanlığımızın Türkiye yüz yılı vizyonuyla ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde ve valimizin rehberliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm birimlerimiz ile velilerimiz, öğretmenlerimiz ve paydaşlarımız ile yaşadığımız çağı, okuma becerilerine sahip, kendini geliştirmeyi bilen, nitelikli, geçmişine bağlı, gelecekle ilgili adalet temelli hayaller kuran, aklı selim, kalbi selim ve zevki selim bir kuşağı büyük bir aile olarak hep beraber yetiştireceğiz. Tük Milli Eğitim sisteminin hak ettiği yerlere ulaşabilmesi için gece gündüz demeden mücadele edecek, zorlukların üzerinden geleceğiz. Bu dayanışma ve muhabbete inancım tamdır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA