Sağlık emekçileri alacaklarını istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık emekçileri alacaklarını istiyor!


 

Geriye dönük alacakların bir an önce ödenmesi için Öz Sağlık-İş’e üye sağlık işçileri Toros Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. İşçiler, “Paramız pul oldu, ekmeğimiz küçüldü”, “İşçiyiz hakkımızı isteriz” sloganları attı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Geriye dönük alacakların bir an önce ödenmesi için Öz Sağlık-İş Teşkilatları Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlükleri önünde ortak basın açıklaması yaptı. Mersin’de ise Öz Sağlık İş Sendikasına üye işçiler, Toros Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. Eylemde sağlık işçileri, “Paramız pul oldu, ekmeğimiz küçüldü”, “İşçiyiz hakkımızı isteriz”, “Emeğimizi hiçe sayıp, ekmeğimize ortak oldunuz”, “Alnımızın teri, vicdanlarınızda kurudu” sloganları attı.

Burada konuşan Öz Sağlık- İş Mersin Şube Başkanı Özgür Tural, toplu iş sözleşmesinin üzerinde 46 gün geçmesine rağmen sağlık işçilerinin paralarının ödenmediğine dikkat çekerek, sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdıklarının altını çizdi.

Turhan, “Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti, öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti” ifadelerini kullandı.

 

“SESİMİZİ DUYUN ARTIK”

Sağlık İşçileri artık seslerinin duyulmasını isteyen Turhan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Emeğimizi hiçe saymayın, çoluk çocuğumuzun ekmeğine ortak olmayın. Alın terimiz vicdanlarınızda kuruyalı çok oldu, görün artık. Biz sabrettikçe bu kadar umursamazlık bizi çok incitti, görün artık. Herkese alacakları ödenirken sağlık işçisinin geriye dönük alacağına şahin kesildiniz, görün artık. Alacak öderken bile işçiyi kadrosuna göre böldünüz, 696’lılara üvey evlat muamelesine devam ediyorsunuz, biz bu ayrımı yaşıyoruz, siz de bunu görün artık. Bize vermeyi unuttuğunuz geriye dönük alacaklarımız, bazı üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması… İkisi de yanlış…  Vatan görevi diyerek gece gündüz, pandemide-depremde nefes almadan ‘peşin’ çalıştıklarımızın karşılığı olan alacaklarımızı taksit taksit istemiyoruz. Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz. Sağlık işçisinin artık sabrı, takati, alacağı toplu para ile ilgili hayali bile kalmadı, devlet işçisine alın teri döküp kazandığı paranın yolu gözletmez. Biliniz ki; geriye dönük alacaklarımızın daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını “itibardan” sayıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA