Gülnar’daki yangını çocuklar çıkarmış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gülnar’daki yangını çocuklar çıkarmış


 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan orman yangınlarından beşinin sebebinin ortaya çıkartıldığını belirtti. Yerlikaya, Hatay’da meydana gelen orman yangınının bahçe temizliği maksadıyla sazlık alanın yakılmasıyla başladığını, Mersin’deki yangının ise çocukların bir evin bahçesinde ateşle oynarken kazayla başladığını açıkladı.

Karabük'te yaşanan sel afetinin ardından bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karabük Valiliği'nde yaptığı açıklamada meydana gelen orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sel afetinin ardından orman yangınlarının meydana geldiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, "Güzel şehrimiz Karabük'teyiz. Bildiğiniz üzere maalesef gündemimizde önce sel vardı, şimdi de orman yangınları bulunuyor. Yaşanan küresel iklim değişiklikleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve bunlara eklenen beşeri dikkatsizlikler orman yangınlarına ne yazık ki davetiye çıkarıyor. Bakanlık olarak dünkü yangınların her birinin sebeplerini ortaya çıkarmak üzere titiz bir şekilde çalışıyoruz. Şu ana kadar dünkü yangınlardan beşinin sebebini arkadaşlarımız ortaya çıkardılar. Birisi trafo patlamasından, ikisinin doğal nedenlerden olduğu, yine ikisinin de kazaen meydana geldiği değerlendirilmektedir. Dün kıymetli kabine üyesi arkadaşım Tarım ve Orman Bakanımızla beraber Hatay Belen'de bahsetmiştik oradaki yangının sebebini. Hatay'da çıkan bu yangının sebebiyle ilgili biraz daha detay bilgi verecek olursak, bahçe temizliği maksadıyla sazlık alanın yakılmasıydı. Bu yangına yol açan 2 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün birinin tutuklandığını, birinin de adli kontrolle serbest bırakıldığını belirtmek istiyorum" dedi.

 

"MERSİN'DE ÇOCUKLARIN ATEŞLE OYNAMASI ORMAN YANGININA YOL AÇMIŞ"

Mersin'in Gülnar ilçesinde çocukların bir evin bahçesinde ateşle oynarken kazayla orman yangınına yol açtığını açıklayan Bakan Yerlikaya, "Yine Mersin Gülnar'da köy içerisinde bulunan bir evin bahçesinde ateşle oynayan çocukların sebep olduğu yangın kazaende olsa maalesef orman yangınına yol açmış bulunmakta. Bugün yine Çanakkale'deki yangın sabahleyin bizi hayli ümitlendirmişti. Sönmesi noktasındaki gelişmeler, fakat rüzgarın bir anda yaklaşık 70 kilometre saate çıkması, bir anda yangını daha vahim bir noktaya doğru taşıdı. Bakanımız bütün arkadaşlarıyla beraber orada. İçişleri Bakan Yardımcımız hakeza orada. AFAD'daki arkadaşlarımız orada. Valiliğimiz ve tüm kurum ve kuruluşlar seferberlik halinde o yangını söndürmek noktasında gayret gösteriliyor. Tekirdağ Malkara'da, Balıkesir Sındırgı'da aktif iki orman yangını var. Bunlarla da ilgili Bakanlığımız ve Tarım Orman Bakanlığımız gerçekten seferberlik halinde. O yangınları söndürmek noktasında gayret gösteriyor" diye konuştu.(iha)

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA