Balık çiftliklerine AKP’li başkanda karşı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Balık çiftliklerine AKP’li başkanda karşı!


 

Mersin’in kabusu olan balık çiftlikleri ile ilgili bugün Aydıncık’ta yapılacak ÇED bilgilendirme toplantısı öncesi Büyükşehir Belediye Meclisinden tepki sesleri yükseldi. Aydıncık Belediye Başkanı AKP’li Ferhat Aktan da, balık çiftliklerine karşı olduğunu açıklayarak, “Halkımızla beraberiz. Yarın ki toplantıya da tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Turizm için Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin Mersin’in Aydıncık ilçesinin kuşatmasına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. İlçedeki balık çiftliği sayısını 12’ye çıkartacak yeni yatırımlar için 11 Temmuz 2023’te yapılacak ÇED toplantısı öncesi halk birleşti.

Hayata geçmesi halinde günde en az 20 bin 460 kg, yılda 7 milyon 467 bin 900 kg pisliğe/atığa neden olacak tesislere karşı birleşen yöre halkına Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de destek geldi.

 

“MERSİN SAHİLLERİ ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞECEK”

HDP grubundan Ali Tanrıverdi, “Balıkesir’in Edremit ilçesinde ki iki balık çiftliği turizmi etkilediği için Aydıncık ilçemize getirilmek isteniyor. Gerekçe nedir; ‘burada kirlilik yaratıyor. Turizm etkileniyor’. Ama bunlar sökülüp Aydıncık ilçemize taşınmaya çalışılıyor. ÇED raporu ile ilgili yarın bir toplantı yapılacak. Bu nasıl oluyor ki halkın, yerelin, örgütlerin iradesi dışında doğrudan Mersin’e çiftliklere gelebiliyor. Bu çiftlikler bilimden uzaktır. Balık çiftliklerinin yarattığı çevresel kirlilik bilinen bir durumdur. Bu kirlilik eko sistemi ve doğal hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu konuda yerel yöneticilerin, Mersin’in, Mersin’e sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle o yöredeki arkadaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı. Bu böyle devam ederse Mersin sahilleri bir çöplüğe dönüşecektir. Buna meydan verilmemelidir. Belediyelerde bu konuda duyarlı olmalıdır” dedi.

Yenişehir Belediye CHP’li Başkanı Abdullah Özyiğit de balık çiftlikleri konusunda kente sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

 

AKP’Lİ BAŞKANDA KARŞI!

Aydıncık Belediye Başkanı AKP’li Ferhat Aktan da, balık çiftliklerine karşı olduğunu açıklayarak, “Aydıncık balık çiftlikleri toplantısı ile ilgili konuşanlara teşekkür ediyorum. Balık çiftlikleri ile alakalı izinlerin 2008’den önce başladığını biliyorum bizden önceki dönemde ama her platformda söylüyorum balık çiftliklerini kurulması ile ilgili karşı olduğumu ifade etmek istiyorum. Halkımızla beraberiz. Yarın ki toplantıya da tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Orada herkesin fikrini özgürce söylemesi önemli.

Ayrıca çevre konusunda ayrıca sera atıklarıyla ilgili çözüm üretmeliyiz. Bu konuda Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanlığı bir proje geliştirmeli. Yazın dolup taşıyor bu atıklar, sera atıklarını verimli hale getirip kullanabiliriz.

Öte yandan ilçemizin 5 binlik planı onaylandı, askı aşamasında. İlçe halkımızın bilgilendirilmesi noktasında bir toplantı tertiplemek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz, desteklerinizi istiyoruz” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA