Ormancılar yangınla mücadele tatbikatı gerçekleştirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ormancılar yangınla mücadele tatbikatı gerçekleştirdi


 

Haber Merkezi

 

Orman yangınlarının önlenmesine ilişkin faaliyetlerde, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber Orman Yangıları İle Mücadele Masa Başı Tatbikatı, Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen tatbikata Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ve ilgili 26 kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi, OYM Şube Müdürü Mehmet Alper, Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin, İşletme Müdür Yardımcısı Özkan Erbaş, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.

Vali Pehlivan toplantıda, “İlimizin yaklaşık yüz ölçümünün yüzde 53’ünü ormanlar oluşturuyor. Orman varlığımızın bu derece fazla olması sevindirici bir durum. Bununla birlikte yangınlar açısından da hassasiyet ve risk de artırıyor. Özellikle de sahip olduğumuz orman varlığı, orman ağaç türü itibari ile de ağırlıklı olarak kızılçam türlerinin oluşu bölgede ve ilimizdeki orman yangın hassasiyetini artırıyor. Tabi istatiksel olarak baktığımızda son 10 yılda 922 orman yangını gerçekleşmiş ve bu orman yangınlarında 14.712 ha ormanlarımızı maalesef kaybettik. Akabinde ormanlarımızda ekim ve dikim çalışmaları yapılarak yanan alanlar tekrar ağaçlandırılıp ormanların sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Orman yangınlarında büyük avantaj sağlayan 254 yangın havuzuna bu yıl 10 adet yangın havuzu eklemek suretiyle 264’e çıkacaktır. Son yağışlarla birlikte havuzlarımızda yeteri kadar sularımız mevcut. Yapmış olduğumuz tatbikatlar, talimatlar ve kurumlar arası iş birlikleri neticesinde orman yangınlarına müdahale şüremizi 13 dakikaya kadar indirdik, tabi ki personel ve araç imkanlarımız genişledikçe ormanlara müdahale süremizin daha da kısalacağına inanıyoruz.  Ormanlarımızdaki gözetleme kulelerimizde kameralarımızla 24 saat izleniyor olmasının yanı sıra helikopterlerimizin de desteğiyle yangınlara müdahale hızımızı arttırıyor. Yangınların olmayacağı bir sezon temenni ederek başta Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm iş birliği yapan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Tatbikatta hazırlanan senaryo gereği Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınları anında yapılacak müdahaleler ve uygulamalar ile ilgili Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA