MTSO’DA SEÇİMİ KİLİTLEYEN KOMİTE SANDIK BAŞINA GİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DA SEÇİMİ KİLİTLEYEN KOMİTE SANDIK BAŞINA GİTTİ


 

MTSO’da seçimi kilitleyen komite sandık başına gidilmesi ile gözler 23 Aralık’ta yapılacak yönetim seçimine çevrildi. Alper Gürsoy, Ayhan Kızıltan ve Hakan Kayacı’nın başkanlık için yarışacağı seçimde meclis başkanlığına ise Yasemin Taş’ın seçilmesi bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Organ Seçimlerini ilişkin süreç devam ediyor. Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da yapılan organ seçimlerinde 41 grupta toplam 15 bin 367 seçmen oy kullanırken, seçimler sonunda 115’i Meclis Üyesi olmak üzere toplam 271 Meslek Komitesi Üyesi ile Yedek Üyeleri seçimi yapıldı. İş insanları 56 sandıkta oy kullanılırken seçmen sayısı 400’ü aşan gruplarda iki sandık bulundu.

 

İTİRAZLAR YENİDEN SANDIK KURDURTTU, YÖNETİM SEÇİMİNİ ERTELETTİ

Ancak bazı komite seçimlerinde oy kullanmadaki yaşanan usulsüzlükler üzerine yapılan itirazlar nedeniyle beklenmedik gelişmeler yaşandı. Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na taşınan itirazlar sonucunda 28 Nolu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi seçimlerinin yenilenmesine karar verildi. Bu komitedeki seçimlerin tamamlanmaması nedeniyle oda yönetimi seçimi de 23 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

İKİ LİSTE YARIŞTI

Büyük çekişme yaşanan 28 Nolu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesinin seçimleri dün yeniden sandık kurularak tekrarlandı. Komite seçiminde meclise girecek 2’şer üye ve 5 komite üyesi seçimi için Suat Eraz ile Yalçın Balcı kırmızı listeyle, Tamer Güner ve Ferhat Çakıl da Beyaz listeyle yarıştı. Seçimi beyaz listeyle yarışan grup kazandı ve Tamer Güner ile Ferhat Çakıl meclise giren isimler oldu.

28 Nolu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesinin seçimlerinin tamamlanması ile gözler 23 Aralık’ta yapılacak oda yönetim seçimine çevrildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA