Mersin merkezli dev siber operasyonu: 22 gözaltı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin merkezli dev siber operasyonu: 22 gözaltı


 

Mersin merkezli dev siber operasyonda 14 ilde 88 adrese, 39 vatandaşı toplamda 721 bin 334 TL dolandırdıkları tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı. Mersin Emniyetinden vatandaşları uyardı.

Haber Merkezi

 

Mersin merkezli 14 ilde 88 adrese, 39 vatandaşı toplamda 721 bin 334 TL dolandırdıkları tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mersin Emniyeti vatandaşları her linki tıklamamaları konusunda uyardı.

Edinilen bilgilere göre, Mersin Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, günlük kiralık evlerde ya da apart otel odalarında paneller kurarak sahte internet sitesi oluşturan, phishing (oltalama) linkleri oluşturan, sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden paylaşım yaparak, elde ettikleri telefon numaralarına link gönderen, bu sayede linke tıklayan vatandaşların banka ve kart hesaplarına erişim sağlayan şüphelileri tespit etti. Bu çerçevede Mersin merkezli 14 ilde 88 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

50 MİLYON KİŞİYE AİT KİMLİK BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMİŞLER

Şüphelilerin, 50 milyon kişiye ait kimlik bilgileri, 10 bin kişiye ait GSM hat bilgileri üzerinde oynama yaptıkları, kimlik kartları, geçici kimlik belgeleri, banka IBAN, banka kart bilgileri elde ettiği öğrenildi. Ayrıca, şüphelilerin bu bilgileri bilişim sistemi aracılığı, dolandırıcılık ve bilişim sistemi aracılığı ile hırsızlık suçlarında kullandıkları bildirildi.

Ülke genelinde çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği, 39 vatandaşı toplam 721 bin 334 TL dolandırdığı tespit edilen şüphelilerden 22'sinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Diğer şüpheli şahısların ise yakalama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Mersin Emniyeti vatandaşlara uyarıda bulunarak, sosyal medya üzerinden kendilerine sunulan her linke tıklamamalarını istedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA