MEÜ’DE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ!


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 3 bin 24 kişilik kadrosu ve 35 bini aşkın öğrenci sayısı ile gecikmeli rektör ataması nedeniyle endişeli günler yaşıyor. MEÜ’deki 8 yıllık rektörlük görevi 23 Kasım’da dolamasına rağmen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yerine hala rektör ataması gerçekleştirilmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesinin yeni rektörünü belirleyecek süreç gecikmeli olarak işliyor. MEÜ’deki 8 yıllık rektörlük görevi 23 Kasım’da dolamasına rağmen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yerine hala rektör ataması gerçekleştirilmedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Mersin Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 6 üniversite için Ekim ayında başlattığı yeni rektör atamasına ilişkin süreç hala tamamlanamadı. Rektör adayı olmak isteyen akademisyenler 17-28 Ekim tarihleri arasında başvurularını yaparak mülakata girerken,

Bu kapsamda sadece 20’ye yakını Mersin’den olmak üzere 100’e yakın başvuru yapıldığı öğrenildi. İddialara göre başvuru yapan isimler arasında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, eski rektör yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ali Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Murat Yakar ve Esma Kadızade, Prof. Dr. Tuba Yanpar Yelken, Havacılık Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Üniversite Senatosu eski üyesi Prof. Dr. Özcan Ay, Uzaktan Eğitim Merkezi eski müdürü Prof. Dr. Oktay Aydoğdu, şuan ki Uzaktan Eğitim Müdürü Prof. Dr. Serkan Şendağ ve Prof. Dr Lütfü Türedi de yer aldı.

Adaylık başvurusu yapan isimler Ankara’da mülakata girdi. İki dönem rektörlük yapan ve sık sık skandallarla gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı aday olmadı. Ancak Çamsarı’nın ekibindeki hemen hemen tüm isimlerin aday olması kafalarda soru işareti yarattı. Çamsarı’nın çeşitli spekülasyonlara konu olan geçmiş dönemin incelenmemesi adına kendi ekibinden bir adayın seçilmesi için çalıştığı ileri sürüldü.

 

35 BİN ÖĞRENCİLİ MEÜ’DE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Son olarak önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 9 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak bu üniversiteler arasında gecikme yaşanan Mersin Üniversitesi yer almadı.

Toplam 3 bin 424 kişilik kadroya ve 35 bini aşkın öğrenciye sahip MEÜ’ye rektör atamasının gecikmesi kurum ve kentte endişeli bir bekleyişe neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA