YILBAŞI ÖNCESİ YENİŞEHİR’E HAVA FİŞEK YASAĞI UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILBAŞI ÖNCESİ YENİŞEHİR’E HAVA FİŞEK YASAĞI UYARISI!


 

Abdullah Özyiğit’ın başkanlığa gelmesi ile Yenişehir’de 3 yıl önce yasaklanan hava fişekli kutlamalarla ilgili yılbaşı öncesi cezai yaptırım uyarısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Aralık Ayı 2. Olağan Toplantısı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıda Yenişehir bölgesindeki budama faaliyetleri nedeniyle oluşan kirliliğin önlenmesine ilişkin çalışmalar gündem olurken bu kapsamda 3 yıl önce ilçede yasaklanan hava fişek atılması ile ilgili de yılbaşı öncesi uyarı geldi.

 

CEZALAR YÜKSEK

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayvanların telef olmasına neden olan hava fişek atılması ile ilgili yılbaşı öncesi teyakkuzda olduklarını söyleyerek, “Hava fişekli kutlamayı Yenişehir’de yasakladık. Bunu da ilan ettik ama atıldığı zamanlar oluyor. Kırmızı ışıkta geçmek yasak ama geçilebiliyor. İhmal ediliyor diye vazgeçecek değiliz aksine denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha önce bir yerde alışkanlık oluymuşsa ki atılabileceği yerler bellidir düğün salonu otel gibi alanlarda ilk etapta cezalar çok yüksek olmasa da ikinci etaptaki cezalar çok yüksek.

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’E ELEŞTİRİ

Hiçbir faydası olmayan gökyüzündeki bir anlık parıltı için buradan kendi belediyemiz olan İstanbul Büyükşehir’i de eleştirmek isterim. Örneğin yılbaşında görsel şölen oluşturmak adına hava fişek atılıyor. Ama oradaki canlıları düşünün. Geçen yıl başında Milano sokakları kuş ölüleri ile doluydu. Kuşlar patlamanın etkisi ile ölüyorlar. Birlikte yaşama noktasında hassas davranmamız gereken hayvanlarımız büyük korku yaşıyorlar. Yani bu ahlayış birliğini tüm ülkede ve dünyada var etmeliyiz. Çevreci anlayışı hakim kılmak, birlikte yaşadığımız toplumda kendi sevincimizi yaşarken başka canlıların hayatını kaybetmesine vesile olmamamız gerekiyor. Bu hassasiyetin altını çiziyoruz.

“HASSASİYET ARTMALI”

Denetimlerimiz devam ediyor. Bu konuda büyük bir mesafe alındı ve yüzde 90’ının üzerinde bu olayı engelledik. Ama neden başarı oranımız yüzde 100 olmasın? Neden ülke geneline yayılmasın bu anlayış? Burası Yenişehir, Mersin’in en küçük yüzölçümüne sahip olmamıza rağmen yaptığımızın örnek olmasını diliyorum.

İnşaat artıkları, dala budama sonucu oluşan atıklarla ilgili vatandaşlarımız Yenişehir Belediyesi’nin halk masasına bildirirlerse kısa sürede alımı gerçekleştirilir ve insanların hayatları zorlaştırılmaz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA