VATANDAŞ; KATLİAM DSİ: ISLAH | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞ; KATLİAM DSİ: ISLAH


 

Müftü Deresi’nde ıslah çalışması yapan DSİ 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nün ağaç kıyımı yaptığı iddia edilerek tepki gösterildi. DSİ ise taşkına karşı yaptığı ıslah çalışması için gerekli izinler alınarak orman değeri olmayan ağaçları kestiğini ve çalışma sonrasında ilgili belediyelerin bölgede yeniden ağaçlandırma çalışması yapacağını bildirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yıllardır çevre düzenlemesi yapılarak kent yaşamına dahil edilmesi istenen, ancak bir türlü el atılmayan Müftü Deresi’nde, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ıslah çalışması kapsamında ağaç kesimi yapması tepkilere neden oldu.

Dün sabah saatlerinde Mersin’in merkez Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçeleri sınırları içerisinden geçen Müftü Deresi’nde kış aylarına girilmesi nedeniyle DSİ tarafından taşkınlara karşı yapılan ıslah çalışması kapsamında ağaç kesimi gerçekleştirildi. Ancak Mersinliler ağaç kesimine tepki göstererek DSİ’nin ağaç katliamı yaptığını savundu.

 

ORMAN DEĞERİNİ YİTİREN AĞAÇLAR KESİLİYOR

DSİ yetkilileri ise söz konusu çalışma ile ilgili gazetemize verdiği bilgide bölgedeki ıslah çalışmasının ilk etabının geçtiğimiz dönemlerde de alt kısımda yapıldığını şimdi ise derenin üst kısmında gerçekleştirildiğini belirterek, “Ekiplerimiz yağışlar sonucu oluşabilecek taşkınlara karşı Müftü Deresi’nde ıslah çalışması gerçekleştirmektedir.

Dere alanı içinde ve kalan orman değeri olmayan ağaçlar, Orman Bölge Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak kesilmektedir.

Öte yandan ıslah çalışması sonrası ilgili belediyeler bölgede tekrar ağaçlandırma çalışması yapacaktır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA