‘AĞACI ZEHİRLEME TALİMATINI DAİRE BAŞKANI VERDİ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘AĞACI ZEHİRLEME TALİMATINI DAİRE BAŞKANI VERDİ’


 

Ülke genelinde infiale neden olan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve CHP yöneticisi tarafından şırınga ile zehirlenmek istenen asırlık ağaç katliamı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Olaydan sonra Park ve Bahçeler Daire Başkanı olarak atanan zanlılardan Salim Serdar Gökçek duruşmaya katılmadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer’in, asırlık ağacı zehirleyerek kurutmakla suçlanan ekibi ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mersin Valiliği’nin, sahilin yaklaşık 50 yıllık simge ağacında görülen kurumanın incelenmesi talimatı üzerine 12 Temmuz'da çalışma başlatan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ağacın gövdesine matkapla açılan 9 deliğe yabancı madde enjekte edildiğini belirledi.

Olayla ilgili 19 Temmuz'da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve araç sürücüsü Yusuf S, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılığın Salim Serdar G. ve Oğuzhan Ç'nin salıverilmesine yaptığı itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

 

DOSYA MERSİN 13. CEZA MEHKEMESİNDE

Olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısınca hazırlanan ve Mersin 13. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, haklarında adli kontrol tedbiri uygulanan tutuksuz sanıklar Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve belediye çalışanı Yusuf S. için "nitelikli kamu malına zarar verme" suçundan 1 yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, sanıkların çelişkili ifadeleri üzerine Salim Serdar Gökçek’in belediyedeki odasını gören koridorun kamera kayıtlarının incelendiği, olaydan önce daire başkanının odasına gittiği belirlenen 2 sanığın çıkışta da çöp kutusundan şişe aldığının görüldüğü belirtildi.

 

“AĞACI ZEHİRLEME TALİMATINI DAİRE BAŞKANI VERDİ”

Ülke genelinde infiale neden olan olayla açılan davanın ilk duruşması dün Mersin 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Olaydan sonra Park ve Bahçeler Daire Başkanı olarak atanan zanlılardan Salim Serdar Gökçek duruşmaya katılmadı.

Belediye işçisi Yusuf S ile olayı beraber yaptıkları öne sürülen CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ile avukatları salonda hazır bulundu.

Tekrar ifadelerine başvurulan sanıklardan işçi Yusuf S, hakimin soruları doğrultusunda yaptığı savunmasında ağacın zehirlenmesi ile ilgili talimatı bizzat daire başkanından aldığı iddiasını yineledi.

İlk olarak hakimin olaydan bir gün önce Oğuzhan Ç. ile birlikte daire başkanı Gökçek’in odasına neden gittiğini sorması üzerene Yusuf S. “Daire başkanı beni arayıp çağırdı. Oraya ne için gittiğimi bilmiyordum. ‘Acaba bir kusur mu işledim diye endişe dahi ettim. Doğa ile ilgili bir problemim yok. Amirimin emir talimatı vermesi ile bunu yaptım. Hatta emri tam olarak da yerine getirmedim. Talimat ilacın tamamını ağaca enjekte etmem ve dallarına püskürtmem şeklindeydi. Ama ben sadece bir kere enjekte ettim, dallarına da püskürtmedim. Bir defalığına mecbur kaldığım için yaptım” dedi.

 

CHP’Lİ YÖNETİCİ, “DAİRE BAŞKANINA İFTİRA ATILIYOR”

Sanıklardan Oğuzhan Ç ise çelişkili ifadesini sürdürdü. Emniyetteki ilk ifadesinde daire Başkanı Gökçek ile görüşmediğini ancak nöbetçi mahkemede görüştüğünü kabul eden Oğuzhan Ç, “Yusuf’un beyanlarını kabul etmiyorum. Yusuf ile yakın arkadaş olduğum için daire başkanı ile aralarında mesai yazılmaması ilgili anlaşmazlık olduğunu biliyorum. Bu yüzden iftira atıyor. Benim orda olmam Yusuf’a güvendiğim için. Benimle bir problemi yok neden böyle yaptığını anlamış değilim” dedi.

 

“AĞACA NE YAPILDI/ HATIRLAMIYORUM”

Oğuzhan Ç, hakimin olay saat gece yarısı 02:00’de neden sahilde olduğunu sorması üzerine ise “Orada bulunmam tamamen tesadüf. Sahilde söz konusu ağacın orada sürekli oturuyorum. Olay günü alkollüydüm. Yusuf ile orada buluşmak için önceden sözleşmiştik. Olay yerini gittiğimizde önce 15 dakika kadar deniz kıyısında sahilde oturduk. Sonra Yusuf ağaca iyileştirme çakışması yapacağını söyledi. Daha sonra beni eve bıraktı” dedi.

Hakimin Yusuf S.’nin ağaca nasıl bir işlem yaptığı sorusuna “Hatırlamıyorum” yanıtı veren Oğuzhan Ç,”Bana böyle bit şey teklif etseler işten çıkartılacağımı da bilsem kabul etmem” dedi.

 

SERDAR SALİM GÖKÇEK MAHKEMEYE ÇAĞRILACAK

Oğuzhan Ç, daire başkanı ile neden görüştüğü sorusuna ise “Ben aş evinde çalışıyorum. Halktan gelen kedi maması taleplerini daire başkanına iletmek için gittim” dedi Hakimin neden Yusuf S ile gittiğini sorması üzerine, “Aracım olmadığı için Yusuf’u aradım ve beni aracıyla bırakmasını istedim” diyen Oğuzhan Ç, içinde ağaca enjekte edilecek zehir olduğu düşünülen Yusuf S.’nin elindeki poşeti sorması ise “Hatırlamıyorum ama galiba su vardı” yanıtı verdi.

Hakimin Oguzhan Ç’ye ertesi gün daire başkanı ile telefonda neden görüştüğünün sorulması üzerine ise yine halkın taleplerini iletmek için görüştüğü yanıtı verdi.

Hakimin çelişkili ifadelerini sorması üzerine ise Oğuzhan Ç. olayları tam hatırlamadığını, olayın heyecanına kapıldığını belirterek, suçlamaları kabul etmedi.

Avukatlar diğer sanık daire Başkanı Serdar Salim Gökçek’in de dinlenmesini isterken, husumet iddiaları ile ilgili de tanıkların dinlenmesi talebinde bulundular.

Ağacın mevcut durumunun incelenmesi için karar alan mahkeme heyeti duruşmayı 22 Aralık 2022 günü saat 11:15’e erteledi.

 

ÖDÜL GİBİ GÖREVLENDİRME

Yarım asırlık kauçuk ağacını matkapla delinerek zehir enjekte edilmesinin talimatını verdiği öne sürülen Mersin Büyükşehir Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, görevinden uzaklaştırıldı. Gökçek'in yerine vekaleten Abdullah Selçuk Şahutoğlu getirildi.

Ancak olayla ilgili dava öncesi Gökçek ile ilgili ödül gibi bir atamaya imza atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ağaç katliamı zanlısı Gökçek’i Park Bahçeler Daire Başkanlığına atayarak, ödül gibi başkanlık verdi!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA