İKİNCİ ETAP İÇİN TARİH VEREMEDİLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKİNCİ ETAP İÇİN TARİH VEREMEDİLER!


 

Mersin Tarsus OSB’nin 15 yılda tamamlanan 11 km’lik bağlantı yolunun ilk etabının açılışı bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. 9,5 km’lik ikinci etabın tamamlanması ile ilgili tarih verilmezken, kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yapımı yılan hikayesine dönen projelerden olan Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) otoban bağlantı yolunun 11 kilometrelik ilk etabı 15 yılın ardından hizmete açıldı. Yolun açılışını bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapması eleştiri konusu oldu.

Karaismailoğlu, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli'yi ziyaret etti, Tekli ve yönetimiyle görüştü.

Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Karaismailoğlu, daha sonra Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu ile MTOSB arasındaki bağlantı yolu kavşağının açılış törenine katıldı.

 

1 KM’LİK KAVŞAK YILDA 72 MİLYON TL KAZANDIRACAK

Bakan Karaismailoğlu, 2053 yılına kadar Türkiye'nin otoyol uzunluğunu 8 bin 325 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğunu da 38 bin 60 kilometreye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin’de yıllardır tamamlanamaması nedeniyle büyük kayıplara ve mağduriyetlere neden olan MTOSB bağlantı yolu kavşağı ile ilgili de bilgiler veren Bakan Karaismailoğlu, “Tamamladığımız kavşak ile otoyoldan Mersin Tarsus OSB’ye ulaşım 12 km, 2. OSB’ye de 15 km kısalmıştır. İlgili güzergahta kesintisiz ve konforlu ulaşımı tesis ettik. Bağlantı kavşağının ana gövde uzunluğu 1 km olup, kavşak kolları ile ise uzunluğu 3 km’dir. Projede ayrıca toplam 431 metre uzunluğunda 3 alt geçit inşa ettik. Tamamlanan bu bağlantı sayesinde zamandan 39 milyon TL, akaryakıttan 33 milyon TL olmak üzere toplamda yıllık 72 milyon TL tasarruf elde edilecektir. Ayrıca karbon salınımı da 6 bin 527 ton azalacaktır.

“GÜNDE ORTALAMA 24 BİN 230 ARACIN GEÇTİĞİ D 400 YOLU ÜZERİNDEKİ TRAFİK YÜKÜ AZALACAK”

Proje kapsamında ayrıca 9,5 km uzunluğunda ki ikinci kısımdaki yapım çalışmaları da devam ediyor. İkinci kısmı da tamamlanması ile Tarsus Adana Gaziantep, MTOSB ve D400 devlet yolu arasında yüksek standartlı bir yol ağı tesis edilmiş olacak Günde ortalama 24 bin 230 aracın geçtiği D 400 yolu üzerindeki trafik yükü azalacak, otoyolun verimli kullanımı sağlanacak. Ayrıca bölgenin verimli ticaret, tarım faaliyetleri ile turizm olanaklarının da kat be kat artmasına katkı sunulacaktır” diye konuştu.

 

“SANAYİCİLERİMİZİN BAYRAM GÜNÜ”

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise “Bu yoldaki çalışmalar bölgemizde faaliyet gösteren 330 fabrikamızın öncelikli ve tek isteğidir. Bunun gerçekleştirilmesinden duyduğum mutluluk anlatılamayacak derecede yüksek. Bu bizim sanayicilerimizin bayram günü diyebilirim. Yol bittikten sonraki 1 günde bile heyecanlandık. Ne mutlu OSB’ye, sanayicilerimize, çalışanlarımıza” dedi.

 

GENEL MÜDÜRDEN 1 KM’LİK KAVŞAK İÇİN DETAYLI BİLGİLENDİRME

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise MTOSB’nin otoyola bağlantısını sağlayan kavşağı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşardıklarını söyleyerek. “Mersin; serbest bölgesi, limanı ve sanayi bölgeleri ile ülkemizin önemli üretim ve ticaret merkezleri arasında yer almaktadır. Şehrin stratejik önemi hayata geçirilen karayolu yatırımları ile güçlendirilmiş, Mersin’in otoyol üzerinden Ankara, İstanbul ve Güneydoğu’ya bölünmüş oylarla Anadolu’nu pek çok noktasına hızlı ve güvenilir ulaşımı sağlanarak, sürdürülebilirlik desteklenmiştir. Bugün de MTOSB’nin ana karayolu akslarına sağlayacak projemizin birinci kesimini hizmete sunmaktayız. Tarsus- Adana – Gaziantep (TAG) otoyolu ile MTOSB aralarında inşa edilen bağlantı kavşağının ana gövde uzunluğu 1 km, kavşak kollarının uzunluğu ise 3 km’dir. Ayrıca 431 metre uzunluğunda 3 adet de alt geçit köprüsü de inşa edilmiştir.

Proje kapsamında ayrıca 9,5 km uzunluktaki ikinci kısımdaki yapım çalışmalarımız da devam etmektedir. İkinci kısmın da tamamlanması  ile TAG, MTOSB ve D400 devlet yolu arasındaki yüksek standartlı ulaşım tesis edilmiş olacaktır.

Sanayi tesislerinin yolunu açmaktan trafiği rahatlatmaya, limanlara konforlu erişim sağlamaktan kıtalar arası ulaşım imkanlarına kadar pek çok farklı amaca hizmet eden yolları ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

KENTTE 30 MİLYAR TL BEDELİNDE 30 PROJE DEVMA EDİYOR

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da, yurdun her noktasında sayısız yatırımın hayata geçirildiğini ve bu yatırımlardan Mersin’in de ziyadesiyle nasiplendiğini söyledi. Yatırımlar içinde ulaşım alanındakilerin çok büyük yer tuttuğunu belirten Pehlivan, il genelinde parasal değeri 30 milyar TL olan 30 civarında yatırım devam ettiğini söyledi.

Pehlivan, kentte ki yol ulaşım ağını her geçen daha iyi hale geldiğini belirtti.

 

LÜTFİ ELVAN: “YILLARDIR SÜREN IZDIRAPTAN KURTULDUK”

Dönemin Kalkınma Bakanıyken, 1 Ekim 2016 yılında yolun 2017’de açılacağına dair vaatte bulunan Lütfi Elvan ise “Bugün, yıllardan beri süren bu ızdıraptan kurtulduğumuz bir gün. 6 metrelik daracık köy yollarından geçerek ulaşım sağlamaya çalışan OSB, bugün tüneli, üst geçidi ile bugün artık modern bir ulaşıma sahip oldu” dedi. Elvan ikinci etabında ise kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek tarih vermekten kaçındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA