YENİŞEHİR SAFRAN İLE KAZANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR SAFRAN İLE KAZANIYOR


 

Yenişehir Belediyesi’nin, safran yetiştiriciliği projesi ile Değirmençay’da bir dönümde üretilen 800 gram ürün, 650 bin TL gelir elde edilmesini sağladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Aralık Ayı Olağan toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Meclis başlangıcında çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Özyiğit, çocuk sokağı, halk kart, merak makinesi projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. yüzyıl sunumunda STEM eğitim modelinden bahsetti ki bunu uygulayan bir belediye olarak bu bizim için gurur verici” diyen Özyiğit, 6-12 yaş arasını kapsayan eğitim modeli ile çocukların bilim ve fene ilgi duymasının sağlandığını söyledi. Çünkü biliyoruz ki gelecekte bugün var olan mesleklerin yüzde 50’si ortadan kalkacak” diyen Abdullah Özyiğit, yazılım, tasarım ve sanatsal alanlardaki hizmetlerin daha kıymetli hale geleceğinin öngörüldüğünü belirtti.

 

YENİŞEHİR SANATIN MERKEZİ OLDU

“Kasım ayında zor günler yaşadık, acılarımız oldu. Ama biz Yenişehir Komedi Oyunları Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdik” diyen Özyiğit. Bu çalışmaları yürüten ekibine ve Mersin halkına katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti. “Salonlar tıklım tıklım doldu taştı” diyen Abdullah Özyiğit, festival süresince Türkiye’de kalbur üstü denilebilecek komedi oyunlarının Yenişehir halkı ile buluşturulduğunu söyledi. Oyunların halkın büyük bir teveccühü ile karşılaştığını aktaran Özyiğit, “Sanatçı arkadaşlarımıza şunu söyledik; ‘demek ki sizleri ağırlamaya bu salonlar yetmiyor, daha büyük salonlara ihtiyacımız var’. Geleceğe dair böyle bir girişimi gerçekleştirebiliriz.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi kentimizin sadece ilçemizin değil, kentin önemli bir ihtiyacına cevap veriyor. Merkezimiz, kültür sanatın buluşma noktası haline geldi” dedi.

Öte yandan festivale katılacakken Amasya’daki trafik kazasında yaşamını yitiren tiyatrocular Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’ın üzüntüsünün de yaşandığını söyleyen Özyiğit, sanat şehitlerine Allah’tan rahmet diledi.

DEĞİRMANÇAY 800 GRAM SAFRANDAN 650 BİN TL KAZANDI

Ayrıca safran yetiştiriciliği noktasında Yenişehir’de önemli işlere imza attıklarını da belirten Abdullah Özyiğit. Yenişehir’de bu topraklarda safran yetişir mi diyorduk Ama Yaşar Kemal’in, ‘bu topraklarda insan eksen, insan yetişir’ sözü gibi gerçekten de safranın yetiştiğini gördük. İkinci hasat yapıldı. Bir dönümden 800 gramlık safran elde ettik. 800 gram demek, kilosu dünya pazarında 100 bin TL’ye kadar çıkan bu ürün ile Değirmençay Mahallemiz 650 bin TL gibi bir gelir elde etti. Çok su istemeyen kıraç toprakta bu üretimi yapmamız kıymetli. Bu üretimi duyan vatandaşlarımız ‘bende bahçeme ekmek istiyorum’ diyerek bizden safran soğanı talep etmeye başladılar. Bir yandan üretim yaparken bir yandan 3 yıl içinde soğan miktarı 4 katına çıman bu ürünün ilçemizde yaygınlaşması çok önemli. Araziniz müsaitse kırmızı toprak yerine çorak ve az su isteyen bir ürün olduğu için çok bakım gerektirmeyen bu ürün tercih etmeniz daha çok kazanç sağlamınıza imkan tanıyor.

Bu projede bizlerle birlikte çalışan Tarım ve Orman Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

ÜNİVRESİTE ÖĞRENCİLERİN DESETK BAŞVURUSU ÇAĞRISI
Üniversiteye başlayan öğrencilere, yaşam koşullarının zorlaştığı özellikle konaklama ihtiyacının karşılanmasındaki bu dönem için verecekleri destekler için de müracaatların başladığını anımsatan Özyiğit, son 6 aydır Yenişehir’de oturan öğrencilerin 30 aralık tarihine kadar başvuru yapabileceğini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA