SİYASİ MAKAM DEĞİL BELEDİYE YÖNETİYORSUNUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASİ MAKAM DEĞİL BELEDİYE YÖNETİYORSUNUZ!


 

Görev geldiği günden buyana ehil kadrolarla çalışmamakla eleştirilen ve sık sık yaptığı değişiklikler ile eleştiri alan Vahap Seçer’in, son olarak Etüt ve Projeler Daire Başkanlığını, Fen İşleri’ne bağlama talebine meclis geçit vermedi. Meclis, Başkan Seçer’e daha önceki benzeri uygulamalardan geri adım atıldığını anımsattı. Seçer ise yine belediye başkanı olduğunu unutarak, “Buralar siyasi makam” diyerek, kararlarına saygı duyulmaması ile eleştirdi.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ehil kadrolarla çalıştırılmadığı bir kez daha ortaya çıktı! “Zorlanıyoruz” diyerek, Etüt ve Proje Daire Başkanlığını, Fen işleri Daire Başkanı’na bağlamak isteyen Başkan Seçer’e, meclis geçit vermedi.

Meclis, Başkan Seçer’e, benzeri uygulamalarından geri dönmek zorunda kaldığını anımsatarak, kritik öneme sahip böyle bir daire başkanlığının, yoğun bir mesaiye sahip Fen İşleri’ne bağlamanın verimi düşüreceğini savunarak geçit vermedi.

 

SEÇER: “BURALAR SİYASİ MAKAMLAR”

Vahap Seçer ise idarenin değerlendirmelerine saygı duymak gerektiğini savunarak, tepki çeken bir vurgu yaptı. “Buralar siyasi makamlar” diyerek kendi ekibi ile çalışma isteğini savunan Seçer, teklifin komisyona geri çekilerek anlaşma sağlanması için çabaladı. Seçer, “Bu idari bir karar. Keyfimizden değil. Şuanda fen İşleri daire başkanımız, vekaleten Etüt Proje’ye de bakıyor. Diğer türlü olmuyor, oraya başka daire başkanı, buraya başka daire başkanı yürütemedik. Koordine sağlayamıyorlar. Ortada bir problem oluştuğu zaman da o suçu oraya veriyor, diğeri suçu buruya veriyor. Şuanda tek daire başkanı her iki daireye bakıyor. Nedeni bu sıkıntı. Fiilen böyle olan durumu kağıt üzerinde de bu hale getirmek istiyoruz. Daha rahat hareket edelim, bir çatı altında olsun. Zaman, kaynak, iş israfı yazık günah. Bunlar çok yanlış bakış açıları. Buralar siyasi makamlar. Başarısız olursa hesabı kendi verir, idarenin değerlendirmelerine saygı duymak gerekir. İzah ediyoruz; Zorlanıyoruz. Bunun üzerine tartışma açmayı bile vakit kaybı görüyorum. Bizim idari tasarruflarımıza meclisin saygı duyması lazım. Ben sizden böyle bir talepte bulunuyorum. Akılcı bir şey bu. Bunu defaatle konuştuk. Geri çekelim mi şunu bir daha bir gözden geçirseniz” dedi.

DAİRE BAŞKANI ATAYIN

Ancak muhalefet geri çekmeyi kabul etmeyerek, oylanmasında ısrar etti. AKP’li Zafer Şahin Özturan, “İnanın biz de Cumhur İttifakı olarak sizden daha çok biz projelerin hızlanmasını, yapılmasını, şehrimize kazandırılmasını istiyoruz. Etüt Proje Daire Başkanlığı kritik bir daire başkanlığı. Mersin’deki tüm projeler buradan yürüyor. Bu kadar önemli bir daire başkanlığının Mersin’e daha doğru, güzel bir şekilde çalışması varken neden kapatılıp, Fen İşleri’ne şube müdürlü olarak bağlanıyor? Bizim kaygımız bu yönde. Bir şeylerin daha iyi olabilmesi için zaten yoğun bir daire başkanlığı kapatılsın? Bu kadar kritik daire başkanlıkları neden birbirine bağlansın. Fen İşleri zaten çok yoğun. İdarenin talebine karşı koymuşuz gibi ifade ettiniz ama öyle değil. Geçmiş dönemlerde idare istiyor diye geçmişte hemen hemsen tüm bu yönde gelen talepleri kabul ettik.

İştirakler Daire Başkanlığını sizin isteğiniz üzerine kapattık sonra belediye iştirakleri zarar uğratıldı. Hala zararın boyutunu bilmiyoruz. O zaman da biz bu daire başkanlığını kapatılmasını istemedik. Sonra İştirakler Daire Başkanlığını yine kurmak zorunda kaldınız.

Yarın iş yine yürümeyecek aynı şeyler yaşanacak. Şuan ki mevcut daire başkanlığınca yapılması gerekiyor.

O zaman buraya da bir daire başkanı atayın, herkes kendi işini rahat yapsın” diye konuştu.

“YAPIM DA, DENETİM DE, KABUL DE ONAY DA FEN İŞLERİNE VERİLEMEZ”

Başkan Vahap Seçer, teklifi komisyona iade etme ısrarını sürdürse de yanıt alamadı.

MHP’li Mehmet Topkara da daire başkanlığının kapatılmasına karşı olduklarını söyleyerek, “Etüt Projeler Daire Başkanlığı da tüm dairelere proje üreten bir birim. Fen İşlerine verirsek hem yapımı, hem projeyi hem denetlemeyi hem de Fen İşlerine vermiş olacağız. Fen işleri Büyükşehir’in tüm yükünü almış olacak.
Geçmişte de biz tüm bu işleri İştirakler Daire Başkanlığını kapatılacağı zaman da izah etmiştik. Denizcilik Daire Başkanlığı kapatıldı. Veterinerlik daire başkanlığını da kapattık. Tarım Daire Başkanlığı veya Spor Daire Başkanlığı bir proje yapacak, Fen İşleri Daire Başkanı ile birlikte çalışmak zorunda. Ama fen işlerinin işi çok ağır.

Ama Etüt Daire başkanlığı’nda hazır bir ekip var ve işi gücü, faaliyet alanı proje. Kapanmasından ziyade daha aktif kullanılması daha çok fayda sağlayacaktır” dedi. 

Vahap Seçer ise “Anlaşamayacağız” diyerek teklifi oylattı. Teklifin reddi oy çokluğuyla kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA