Savaş uçağı gitti otopark geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Savaş uçağı gitti otopark geldi!


 

Anamur’da doğa tahribatına neden olan sahil projesi nedeniyle yargılanması gündeme gelen MHP’li Başkan Hidayet Kılınç’ın, proje kapsamında alandaki anıt savaş uçağını hurdalığa kaldırarak yerine otopark yaptığı iddia edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde Anamur’da MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, sahil düzenlemesine çevrecilerin doğa tahribatı yarattığı gerekçesiyle tepkisi artarak devam ederken ilçede ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Sahil projesi ile ilgili Danıştay Başkan Kılınç’ın yargılanmasının yolunu açarken projenin, sergilenmek için önceki dönem belediye başkanlığı yapan Mehmet Türe’nin, Eskişehir’den ilçeye getirdiği Kıbrıs Barış Harekatı’nda da görev alan ve üzerinde Anamurlu 12 şehidin adının yazılı olduğu savaş uçağının kaderine terk edilmesine neden olduğu öne sürüldü. Uçak taşınarak boşaltılan alanın da otopark yapıldığı iddia edildi.

 

SERGİLENMEK İÇİN ESKİŞEHİR' DEN ANAMUR'A GETİRTİLDİ

İddiayı gündeme taşıyan eski belediyede meclis üyesi Ali Rıza Kibrit, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile uçağın kaderine terk edilmesine tepki göstererek, belediye uçağa sahip çıkma çağrısı yaptı.

Uzağın bölge için milli ve manevi öneme sahip olduğunu vurgulayan Kibrit, “Değerli Anamurlular, fotoğraflardaki uçağı sanırım tanıdınız. Ama ben yine de hatırlatmak istiyorum. Bu uçak; 2009-2019 yılları arasında iki dönem Anamur Belediye Başkanlığı yapan sayın Mehmet Türe'nin Eskişehir' den Anamur'a getirttiği ve sahilde kendisi için düzenlenen korunaklı alana yerleştirilen uçaktır .

MİLLÎ VE MANEVÎ ÖZELLİĞİ VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine 66-0339 kuyruk numarası ile girmiş, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılarak Rum-Yunan ikilisinin tepesine Türk adaletini yağdırmış, millî ve manevî özelliği olan bir uçaktır. Üzerinde Anamurlu 12 şehidin adı yazılıdır. Ayrıca (kendi ifadesine göre), hizmette olduğu zamanlarda teknik bakımlarını yapan da yine bir Anamurlu, Em. Ast. Sb. Zeki Kılınç'tır .

 

UÇAĞIN YERİ OTOPARK OLDU!

Ne yazık ki, bu uçak; sahil parkı yapılma bahanesiyle Anamur Belediyesi tarafından yerinden kaldırılarak,  50-60 metre doğusundaki hurdalık benzeri bir yere terk edilmiş, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Önceki yeri ise düzeltilerek açık otopark haline getirilmiştir.

Bu yapılan; emeğe, şehitlere saygısızlıktır. Ayıpların büyüğüdür.

 

“AYIBI BİR AN ÖNCE TEMİZLEYİN”

İktidar ortağı MHP'li belediye bu ayıbı işlerken ne yazık ki, başta iyi Parti ilçe yönetimi olmak üzere muhalefet partilerinden hiç bir tepki gelmemiştir. En azından, Anamur'da yaşayan biri olarak, ben böyle bir şey duymadım. Bu münasebetle, sorumluluk duyarak, Anamur Belediyesi yöneticilerini ortadaki ayıbı bir an önce temizleyerek, söz konusu uçağı lâyık olduğu şekilde eski yerine koymaları konusunda uyarıyorum. Geçmişine, şehitlerine, millî- manevî değerlerine  saygısı sonsuz olan Anamurlu hemşehrilerime saygılarımla” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA