Turunçgil Kongresi misafirlerini ağırlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Turunçgil Kongresi misafirlerini ağırlıyor


 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de bu yıl 14’üncüsü 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasında ilk kez yapılan ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ başladı.

Turunçgil dünyasının dünyaca bilinen en prestiji organizasyonu, olan, ilki 1968’de Amerika Bileşik Devletleri’nde yapılan ve her 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen “Uluslararası Turunçgil Kongresi” için gala düzenlendi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen galaya ilgi yoğun oldu. Mersin Devlet ve Opera Bale sanatçılarının verdiği konserle renklenen galada kongre için kente gelen yaklaşık 30 ülkeden bine yakın misafir Mersin’in öne çıkan değerleri ile buluşturuldu.

Tüm dünyadan sektör temsilcisi, ithalatçı, ihracatçı, danışman, üretici ve bilim insanlarının katıldığı kongrede 11 Kasım’a kadar 500’ün üzerinde sunum yapılması ve teknik gezilerin düzenlenmesi planlanıyor.

Ülke ve bölge açısından büyük önem taşıyan Turunçgil Kongresi’nin akabinde 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde ‘8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ düzenlenecek. Pandemi şartları nedeniyle iki yıl ara verilen Narenciye Festivali daha görkemli bir şekilde Akdeniz’in kıyısında yeniden yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşacak. Yerli ve yabancı bilim insanları, turistlerin yoğun talep göstereceği organizasyonlar Mersin'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA