“HAZİNE ARAZİLERİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAZİNE ARAZİLERİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR”


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, değer artışı ile gözlerin dikildiği ilçede ki haksız rant taleplerine dikkat çekti. Bunlara karşı mücadele etmekte kararlı olduğunu söyleyen Tarhan ancak özellikle orman vasfını yitiren araziler ile hazine arazilerine yönelik yanlış tasarruflara dikkat çekerek, “Hazine arazilerini ele geçirmeye çalışanlar var” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulanan Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan, ilçedeki değer artışı ile birlikte rant odaklarının gözünü bu bölgeye diktiğini söyledi. Geçmişte ilçenin gelişmişlik düzeyenin bu kadar olmaması nedeniyle rant taleplerinin gündeme gelmediğini belirten Tarhan, ancak bugün Mezitli’nin, ülkede parlayan yıldız halini gelmesi el tehditlerin de arttığını söyledi.

 

“MEZİTLİ, TÜRKİYE ORTALAMISININ ÜZERİNDE”

“Mezitli her anlamda Türkiye ortalamasının çok üzerinde profil çizen bir kent” diyen Başkan Tarhan, “Siyasal, özgürlükler anlamında aynı şekilde. İnsanların kutluluğu, ekonomik ve eğitim durumu itibariyle öyle.

Artık bilim insanları şunu söylüyor; yeniden cumhuriyetin şekillenmesi gerekiyor; 2023’te ki cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinden başlayarak. Bu yeni cumhuriyet için sonbahardan ilkbahara geçeceğiz diyebiliriz. Cumhuriyetin sosyal tarafı, demokrasi ayağı da var. Yeni cumhuriyetin bir diğer ayağı ise çevre. SDÇ diye adlandırılıyor. Eskiden bu yoktu. Artık sosyal devlet olmak ne kadar ekmek, hava, su gibi gereksinimlere ihtiyaç duyulursa çevre, hukuk ve demokrasi de duyarlılık önem kazandı. Türkiye’nin buna ihtiyacı var” dedi.

 

“HER BELEDİYE BAŞKANI HER YERDE BAŞKANLIK YAPAMAZ, BAŞARILI OLAMAZ”

Mezitli halkının çevreye duyarlı, özgürlüğüne düşkün insanların bulunduğu bir topluluktan oluştuğunu dile getiren Neşet Tarhan, “Zaten bilimsel verilere göre Mezitli, Türkiye’de eğitim düzeyi ve ekonomik gelir grubu itibariyle Türkiye’deki ilk 7-8 ilçeden birisi.

Mezitli’de gecekondu, varoş, aç insan, sokakta yatan, dilenen insan yok gibi çok sayıda artılarımızı sayabiliriz. Zaten ‘burası Mezitli’diyerek bir farklılığı ortaya koyuyoruz. ‘Burası daha özgür kent’ diyoruz. Bu kent Atatürk ilkelerini savunan insanların kenti diyoruz, özelliği bu. Başkanlarla kent halkının birbiriyle yapısal olarak örtüşmesi gerekiyor. Her belediye başkanı her yerde başkanlık yapamaz, başarılı olamaz. Bende öyleyim, her yerde başarılı olamam. Ama gördüğüm kadarıyla 8,5 yıllık süreçte ikinci dönemimde Mezitli halkı ile benim yapımın çok örtüştüğü ortada. Onlarda çevreye duyarlı. Bende duyarlıyım. Onlarda sakin, dingin bir hayatı seviyor, bende aynı şekilde.

 

“HAKSIZLIĞA DAYANAMIYORUZ”

Ama bir yerde de haksızlık olduğu uzaman bende parlıyorum, haksızlığa karşı direniyorum. Mezitli halkı da aynı direnci gösteriyor. Zaten kentlerinde dirençli kent olması lazım. Bu konuda birleşiyoruz. Bu direnci nereye kadar gösteriyoruz? Sıradan günlük olaylar, talepler var.

Haksızlıklara tahammül edemediğini söyleyen Neşet Tarhan, “Haksız şekilde bir takım rant talepleri var. Bunlar bir tarafa ama bir başka direnç gösterdiğimiz bir alan var ki bunu her yerde dile getiriyorum ve getirmeye de devam edeceğim. Karşı taraftan herhangi bir geri dönüş almasam da devletin arazilerinin, hazine arazilerinin şuna buna, şu veya bu şekilde peşkeş çekilmesine son derece karşıyım. Orman arazileri yok edilerek bir şekilde kullanımına sonuna kadar karşıyım. Bunları neden söylüyorum? Var ki söylüyorum. Orman arazileri üzerinde bir takım yanlış tasarruflar var.

 

“HAZİNE ARAZİLERİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR”

Bu durum eskiden yoktu. Peki şimdi neden çoğaldı? Bu durum ilçemiz kıymetlendikçe daha çok oluyor. Eskiden Mezitli bu kadar kıymetli değildi. Değer arttıkça, kent yakınındaki imar planlı olan veya sınırlara yakın bölgelerinde yasalardaki boşluklardan yararlanarak gerek orman gerekse de hazine arazilerini ele geçirmeye çalışanlar var. Yargıyı bir şekilde bilirkişiler kanalıyla veya farklı modellerle belki bürokrasinin belli kademeleri buna zemin de hazırlıyor olabilir.

Biz çevreyi koruma adına bir taraftan kendi kent toprakları üzerindeki haksızlıklara karşı, özel mülkiyetlerdeki tasarruflara, haksız tasarruflara karşı mücadele ederken diğer taraftan da maalesef bu şekilde kamunun malı olan ortak alan olan orman ve hazini arazilerine karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA