GÖZLER MEÜ’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER MEÜ’DE!


 

Mersin Üniversitesinin yeni rektörünü belirleyecek süreç adım adım işliyor. Adaylık başvurusu yapan isimler dün mülakata girdi. İki dönem rektörlük yapan ve sık sık skandallarla gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı aday olmadı. Ancak Çamsarı’nın ekibindeki hemen hemen tüm isimlerin aday olması kafalarda soru işareti yarattı. Çamsarı’nın çeşitli spekülasyonlara konu olan geçmiş dönemin incelenmemesi adına kendi ekibinden bir adayın seçilmesi için çalıştığı ileri sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Mersin Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 6 üniversite için başlattığı yeni rektör atamasına ilişkin başvuru süreci devam ediyor. Rektör adayı olmak isteyen akademisyenler 17-28 Ekim tarihleri arasında başvurularını yaptı.

 

KİMLER BAŞVURU YAPTI?

Bu kapsamda sadece 20’ye yakını Mersin’den olmak üzere 100’e yakın başvuru yapıldığı öğrenildi. İddialara göre başvuru yapan isimler arasında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, eski rektör yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ali Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Murat Yakar ve Esma Kadızade, Prof. Dr. Tuba Yanpar Yelken, Havacılık Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Üniversite Senatosu eski üyesi Prof. Dr. Özcan Ay, Uzaktan Eğitim Merkezi eski müdürü Prof. Dr. Oktay Aydoğdu, şuan ki Uzaktan Eğitim Müdürü Prof. Dr. Serkan Şendağ ve Prof. Dr Lütfü Türedi de yer alıyor.

 

ŞAİBELİ İSİM DE REKTÖR ADAYLARI ARASINDA MI?

Öte yandan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Şahin’in de Mersin Üniversitesi rektörlüğüne getirileceği iddialar arasında yer aldı.

Şahin'in usulsüz olarak önce profesör sonra dekan olarak atandığı iddia edilmiş ve şikâyette bulunan bir öğretim üyesi hakkında da soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

 

ADAYLAR MÜLAKATA ÇAĞRILDI

Rektör adaylığı için başvuru yapan adaylar dün Ankara’da mülakata çağrıldı. Mülakatta adaylar kurula kendilerini ve düşüncelerini anlattı.

Ancak kalp krizi geçiren Prof. Dr. İsmail Yağcı’nın mülakata katılamadığı öğrenildi.

 

ERDOĞAN BELİRLEYECEK

Söz konusu mülakatın ardından YÖK’ün aday isimleri 5-6’ya düşürmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor. MEÜ’De iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın görev süresi ise resmi olarak Kasım ayında doluyor.

 

ÇAMSARI’NIN TÜM EKİBİ ADAY

İki dönem yapan rektörlük yapan ve sık sık skandallarla gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı aday olmadı.

Ancak Çamsarı’nın ekibindeki hemen hemen tüm isimlerin aday olması kafalarda soru işareti yarattı. Çamsarı’nın çeşitli spekülasyonlara konu olan geçmiş dönemin incelenmemesi adına kendi ekibinden bir adayın seçilmesi için teşvik ettiği ileri sürüldü.

 

‘AKRABA KADROSU’ İDDİALARINDA ADI GEÇEN İSİMLERDE ADAY

 

Mersin Üniversitesi’ndeki akraba kadrolaşmaları alanında çığır açan skandallar pek çok defa haberlere konu oldu. MEÜ’de Rektör Ahmet Çamsarı ve diğer yöneticilerinin çocukları ve yeğenlerini üniversitedeki çeşitli idari görevlere getirmesi TBMM gündemine dahi taşındı. İki yıl önce Rektör Çamsarı ile yardımcıları Ali Kaya, İsa Değirmenci Erol Yaşar’ın yeğenleri üniversitede çeşitli pozisyonlara atandığı iddiasını TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, diğer yöneticilerin de eşleri, çocukları ve diğer akrabalarının üniversitedeki çeşitli kadrolarda görevlendirildiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi verdi.

Önergesinde Mersin Üniversitesi’ndeki bazı idari görevlendirmelere dikkat çeken Başarır, üniversite yöneticilerinin akrabalarının kadrolarını sıralayarak, üniversitede ‘akıl dışı atamalar’ yapıldığını belirtti. Başarır, Kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Faik Gürkan Yazıcı’nın Denizcilik Fakültesi dekanlığına atanmasını örnek gösterdi.

 

AKRABALARIN AKADEMİK PROFİLLERİ SİTEDEN KALDIRILDI

Konu ile ilgili haberler üzerine tartışma yaratan isimlerin akademik profilleri ve özgeçmişleri üniversitenin internet sitesinden kaldırıldı. Profillerine erişilemeyen personelin konu ile ilgili haberlerde adı geçen personellerle sınırlı kaldığı, diğer personellerin akademik profil ve özgeçmiş bilgilerinin erişime açık olduğu görüldü. Öte yandan, tartışma yaratan atamalara konu olan isimlerin Mersin Üniversitesi Akademik Personel Bilgi Sistemi (ABPS) üzerindeki kayıtlardan üniversitedeki görevleri ile ilgili bilgilere erişmek mümkün.

 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN İŞSİZ YEĞENİ KALMADI

CHP'li Başarır, önergesinde, üniversitedeki dikkat çekici atamaları şöyle sıraladı: “Rektör Ahmet Çamsarı, yeğeni Sena Karakuş’u Eğitim Fakültesi’ne, Sena Karakuş’un eşi İsmail Karakuş’u Türkçe Öğretimi Araştırma Merkezi’ne, diğer yeğeni mühendis Emre İnanç’ı yapı işleri daire başkanlığına atamıştır.

Rektör Yardımcısı Ali Kaya, yeğeni Öğr. Gör. Erhan Kaya’yı Tarsus Meslek Yüksek Okulu’nda, Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, oğlu Can Yağcı’yı araştırma görevlisi, Genel sekreter İsa Değirmenci, yeğenleri Filiz Değirmenci ve Süreyya Değirmenci’yi araştırma görevlisi, Rektör Yardımcısı Erol Yaşar, yeğenleri Hanife Mevhibe Şen ve Beyza Kasap’ı, Rektör danışmanı ve Denizcilik Fak. Dekanı Prof. Murat Yakar, yeğeni Aynur Yavuz’u, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Murat Solmaz (Şoförlükten daire başkanlığına yükseldi), kızı Dürüye Solmaz’ı, yeğenleri Huriye Tan ve eşi M. Ali Tan’ı, baldızı Nihan Koç’u, Üniversitenin çeşitli birimlerinde görevlendirmişlerdir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA